2012-05-10 23:35:03
Φωτογραφία για Μήνυση στον Γ. Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος
Η ΟΙΕΛΕ αντιδρά στην απόφαση του υπουργού Παιδείας να υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι... ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ. Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» (Αρσάκεια) και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» για την Παιδεία.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε, προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ».


Ο κ. Μπαμπινιώτης έχει υποστηρίξει ότι με την υπογραφή της γνωμοδότησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον, προστατεύονται από τον κίνδυνο σύναψης ατομικής σύμβασης.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) που μίλησε για «παραποίηση της αλήθειας» και παρέσχε στήριξη στον υπουργό Παιδείας.

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αναφέρουν ότι επικράτησε ασάφεια στο συγκεκριμένο θέμα, που οδήγησε στο να ζητηθεί η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο ομόφωνα απεφάνθη υπέρ της εξομοίωσης των μισθών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ομόφωνη γνωμοδότησή του επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.682/77), τις δικαστικές αποφάσεις και την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (1469/84), οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εφαρμογή του Νόμου 4024/2011, που αφορά στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη».

«Αυτό, λοιπόν, που εδώ και μήνες, με βάση τις γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών Καθηγητών Πανεπιστημίων, ειδικών στην εργατική νομοθεσία, γνωρίζαμε, επιβεβαιώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο από το πλέον αρμόδιο νομικό όργανο του Ελληνικού Κράτους», τονίζει ο ΣΙΕΙΕ.

«Ο υπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ως όφειλε, έκανε δεκτή την ως άνω γνωμοδότηση. Σκάνδαλο θα ήταν να μην έκανε δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ