2012-05-11 01:14:12
Φωτογραφία για Στην κορυφή ο ΠΑΟΚ μετά την νίκη επί του Παναθηναϊκού
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε όσο χρειάστηκε και με έναν καταπληκτικό Σταφυλίδη κέρδισε τον Παναθηναϊκό, με χρυσό σκόρερ τον Σαλπιγγίδη στο 32'.

Ο πρώτος γύρος των πλέι οφ ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να περνά στην κορυφή της βαθμολογίας με επτά βαθμούς.

Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι έπαιξε όσο χρειαζόταν και πήρε το χρυσό τρίποντο μετά από μία όμορφη ενέργεια του Κώστα Σταφυλίδη στο πρώτο μέρος και την εκτελεστική δεινότητα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)

Βοηθοί: Ευθυμιάδης (Πιερίας), Καρατζίκας (Αθηνών)

4ος: Τεροβίτας (Θεσπρωτίας)

Παρατηρητής: Ζωγράφος (Αιτωλ/νιας)

Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σταφυλίδης, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Ετο, Γκαρσία, Λάζαρ, Ιβιτς (Φωτάκης 77'), Γεωργιάδης (Νιμανί 84'), Σαλπιγγίδης (Παπάζογλου 90'), Αθανασιάδης


Παναθηναϊκός (Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (Χριστοδουλόπουλος 61'), Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βιτόλο, Σιμάο (Τοτσέ 69'), Ζέκα, Κατσουράνης, Κουίνσι, Κλέιτον (Καραγκούνης 80')

Σκόρερ: Σαλπιγγίδης (σουτ 32') -

Κάρτες: Κατσουράνης (κίτρινη 30'), Λάζαρ (κίτρινη 58'), Γκαρσία (κίτρινη 62'), Χαλκιάς (κίτρινη 79'), Τσιρίλο (κίτρινη 86')

Οι δυο πάγκοι

Ο Λάσλο Μπόλονι κατέβηκε με όλα του τα επιθετικά όπλα στη μεσαία γραμμή από το πρώτο ημίχρονο (Λάζαρ, Ίβιτς, Γκαρσία), θέλοντας να πάρει το προβάδισμα γρήγορα στο παιχνίδι.

Από την άλλη πλευρά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είδε τον Γιούρκα Σεϊταρίδη να χτυπά στο ζέσταμα και να μένει εκτός. Στη θέση το ξεκίνησε ο Στέργος Μαρίνος.

Γρήγορος ρυθμός

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να παίζουν παθιασμένα και να ψάχνουν το γκολ από τα πρώτα λεπτά. Ο ΠΑΟΚ ωστόσο ήταν πιο ουσιαστικός και με τους Ίβιτς, Γκαρσία, Σαλπιγγίδη κατάφεραν σε 2-3 περιπτώσεις να βγουν επικίνδυνα στην αντεπίθεση.

Στην τελευταία από αυτές μάλιστα ο Σαλπιγγίδης γύρισε υπέροχα στην καρδιά της περιοχής του Παναθηναϊκού, όμως ο Γεωργιάδης αντί να πλασάρει έπεσε κάτω για να πάρει κάποιο πέναλτι. Κακή απόφαση και η πρώτη χαμένη ευκαιρία.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε μόλις στο 9ο λεπτό, όταν ο Κώστας Κατσουράνης από το ύψος της μεγάλης περιοχής έκανε ένα δυνατό σουτ, με τον Χαλκιά να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Πιέζει ο Παναθηναϊκός, σκοράρει ο ΠΑΟΚ

Μετά το εκρηκτικό ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα και κυρίως από τα δεξιά προβλημάτισε τον νεαρό Σταφυλίδη με τους Μαρίνο και Ζέκα.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα τρίλεπτο ξέσπασμα μεταξύ 21-24 με τον Σαλπιγγίδη να γυρνά στο Αθανασιάδη που δεν πρόλαβε και τον Γεωργιάδη να κάνει ένα καλό σουτ.

1-0: Η πίεση του ΠΑΟΚ είχε αποτέλεσμα, αφού στο 32ο λεπτό ο Σταφυλίδης, που προωθήθηκε, γύρισε όμορφα με χαμηλή σέντρα - σουτ από τα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης αμέσως έκανε το σουτ και ο ΠΑΟΚ μπήκε μπροστά στο σκορ.

Στο 39ο λεπτό ο ΠΑΟΚ σκόραρε με τον Αθανασιάδη, όμως σωστά ο επόπτης έδειξε τον νεαρό φορ σε θέση οφσάιντ.

Κατοχή ο Παναθηναϊκός, αλλά Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά την εστία του Χαλκιά.

Πρώτη φάση στην επανάληψη έγινε στο... 70ο λεπτό! Ο Πάμπλο Γκαρσία εκτέλεσε ένα φάουλ από τα δεξιά με δύναμη πάνω στον Καρνέζη, που έδιωξε με δυσκολία τη μπάλα με τις δυο γροθιές.

Στις τελευταία φάσεις του αγώνα είχαμε τον Γεωργιάδη να βγαίνει στην αντεπίθεση μόνος με τον Μπουμσόνγκ, όμως αντί να πάρει μόνος του τη φάση τη γύρισε δεξιά του.

 Ο Φωτάκης έκανε ένα σουτ, ο Καρνέζης έδιωξε σε κόρνερ, όμως ήταν φανερό πως ο Γεωργιάδης με τη φόρα που είχε μπορούσε να πάρει τα μέτρα του αντιπάλου του. Πάντως ο 30χρονος μέσος του ΠΑΟΚ έκανε και δεύτερο σουτ δυο λεπτά αργότερα, με τον Καρνέζη να τεντώνεται εντυπωσιακά για να διώξει τη μπάλα.

MVP του αγώνα

Ο Κώστας Σταφυλίδης σε ηλικία 17 ετών δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει όσο μόνο τον μελλοντικό επόμενο ακραίο αμυντικό του ΠΑΟΚ, αλλά και την Εθνικής Ελλάδας.

Τρομερό παιχνίδι παίζοντας και με τα δυο πόδια, ενώ ήταν διαρκώς απειλή στην αντίπαλο άμυνα. Από κοντά και οι Λάζαρ, Σαλπιγγίδης και Ίβιτς.

Απογοήτευση του αγώνα

Η μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού ήταν για κλάματα. Ο Κώστας Κατσουράνης σε ένα ακόμα παιχνίδι δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, ενώ ο Ζέκα ήταν φιλότιμος αλλά με πολλά λάθη. Τέλος ο Βιτόλο δεν θύμισε τον παίκτη κόντρα στην ΑΕΚ.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ