2012-05-11 09:10:03
Φωτογραφία για Φουντώνει το παρασκήνιο στην κεντροδεξιά πολυκατοικία
Στρατηγικές κινήσεις με στόχο την επανένωση της κεντροδεξιάς οργανώνει ο Αντώνης Σαμαράς που συγκαλεί αύριο την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Η προοπτική ανασυγκρότησης της κεντροδεξιάς βρίσκει πολλούς υποστηρικτές εντός της πολυκατοικίας ενώ οι αρχηγοί των κεντροδεξιών κομμάτων τηρούν στάση αναμονής. Το παρασκήνιο είναι έντονο και τα μυστικά ραντεβού και οι συσκέψεις δίνουν και παίρνουν.

Tις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν δύο διαφορετικές συναντήσεις κορυφαίων στελεχών με ιδιαίτερο νόημα και περιεχόμενο σχετικά με τις εξελίξεις της επόμενης μέρας.

Ξεχωριστές συναντήσεις του Δημήτρη Αβραμόπουλου με την Ντόρα Μπακογιάννη και του Μάκη Βορίδη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το έδαφος έχει προετοιμαστεί για το άνοιγμα σε όλη την κεντροδεξιά με απώτερο στόχο να προσεγγίσει η ΝΔ και στελέχη αλλά και ψηφοφόρους των κομμάτων, όμως ο Αντώνης Σαμαράς θα απευθύνει το προσκλητήριο του θεσμικά και θα καλέσει σε συνάντηση τον αρχηγό του κάθε κόμματος ξεχωριστά.


Στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, στις 11 το πρωί της Παρασκευής, θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ώστε να συγκροτηθεί ευρωπαϊκό κεντροδεξιό μέτωπο απέναντι στο αριστερό αντιευρωπαϊκό μέτωπο, που όπως υποστηρίζει, οργανώνει ο Αλέξης Τσίπρας .

«Κεντροδεξιός συνασπισμός υπέρ του ευρώ» βαφτίστηκε από ορισμένους στην ΝΔ που κατηγορούν τον Α. Τσίπρα πως με τις πολιτικές του προτάσεις για καταγγελία του μνημονίου οδηγεί τη χώρα εκτός ευρωζώνης και στην χρεοκοπία.

Το πρωί ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις του νέου άτυπου οργάνου υπό τον Αντώνη Σαμαρά. Στον λεγόμενο πρωινό καφέ συμμετείχαν οι δύο Αντιπρόεδροι Στ. Δήμας και Δ. Αβραμόπουλος, ο Γραμματέας Α. Λυκουρέντζος, ο Εκπρόσωπος Γ. Μιχελάκης, ο υπεύθυνος της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα Β. Μεϊμαράκης και οι δυο σύμβουλοι του κ. Σαμαρά, Δ. Σταμάτης και Χ. Λαζαρίδης .

Βέβαια την συνεδρίαση διέκοψε ένα έντονο οσφυικό επεισόδιο το οποίο υπέστη ο κ. Λαζαρίδης με αποτέλεσμα να κληθεί εκτάκτως ασθενοφόρο και στην συνέχεια να μεταφερθεί ο κ. Λαζαρίδης στο Ωνάσειο με ισχυρούς πόνους στη μέση. Ωστόσο στη συνεδρίαση συζητήθηκαν και οι κινήσεις σαμαρά στο εσωτερικό πεδίο,. Τις οποίες προανήγγειλε λίγο αργότερα ο Γιάννης Μιχελάκης με ραδιοφωνική του συνέντευξη .

Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά να απευθύνει προσκλητήριο σε όλα τα κόμματα της κεντροδεξιάς βρίσκει μεγάλη στήριξη από όλες τις πλευρές της Νέας Δημοκρατίας.

και συνεπώς κόβει την όρεξη της αμφισβήτησης που εμπεριέχει η πολιτική στάση ορισμένων βουλευτών οι οποίοι ακόμη δεν έχουν εκδηλωθεί.

«Στην ανασυγκρότηση αυτή δεν πρέπει να κάνουμε απλά πρόσθεση δυνάμεων αλλά και πολλαπλασιασμό μέσα από σύνθεση νέων ιδεών αλλά και νέων και έμπειρων στελεχών, ιδιαίτερα αυτών που έφυγαν μακριά στις τελευταίες εκλογές,» τονίζει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και ζητά γενναίες και τολμηρές κινήσεις..

Η εκτίμηση που κυριαρχεί μεταξύ των γαλάζιων βουλευτών είναι ότι η ανασύσταση της κεντροδεξιάς μπορεί να διασφαλίσει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.

«Πρέπει να κινηθούμε ταχύτατα προς τα όμορα κόμματα είτε εντός Βουλής, είτε εκτός αυτής, διότι αν είναι να γίνουν εκλογές αυτές δε θα βραδύνουν», σημειώνει ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Νικήτας Κακλαμάνης που είχαν προαναγγείλει δική του πρωτοβουλία για την μεγάλη κεντροδεξιά εξήγησε σήμερα ότι ο κ. Σαμαράς απευθύνεται θεσμικά στους αρχηγούς των κομμάτων και όχι στους βουλευτές. Η τοποθέτηση του έγινε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ και μάλιστα με τον συνεργάτη του Πάνου καμένου Χρήστο Ζώη.

Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι ότι ο κ. Ζώης συμφώνησε με τον κ. Κακλαμάνη για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης του μνημονίου την ώρα που όπως είναι γνωστό ο Πάνος Καμένος μιλά για μονομερή διαγραφή δανείων και χαρακτηρίζει δοσίλογους όσους συνομιλούν με την τρόικα.

Από διαφορετικές πλευρές κριτική στις επιλογές της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ασκούν ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης που δεν εξελέγησαν στις περιφέρειες τους. Ενώ αλλαγή της προεκλογικής στρατηγικής της ΝΔ ζητά και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος.

«Κανείς στην ΝΔ δεν θέτει θέμα ηγεσίας,» διαμήνυσε με νόημα ο Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον real fm και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Την ίδια ώρα στελέχη του ΛΑΟΣ εμφανίζονται κατ΄ αρχήν θετικά απέναντι στο προσκλητήριο Σαμαρά ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης εμφανίζεται αμήχανος και αποφεύγει τις δημόσιες δηλώσεις.

Την άποψη πως ένας ισχυρός πόλος της κεντροδεξιάς μπορεί να είναι ανάχωμα, διατυπώνει ο Θάνος Πλεύρης ενώ στο ίδιο κλίμα κινούνται πολλά στελέχη του ΛΑΟΣ. Αντίδραση από την Δημοκρατική Συμμαχία αναμένεται όταν η πρόταση Σαμαρά πάρει σάρκα και οστά ενώ ο Γιώργος Κοντογιάννης υποστηρίζει πως θα πρέπει να δημιουργηθεί εθνικό μέτωπο με τη συμμετοχή στελεχών και από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ

Ο Στέφανος Μάνος πάντως αποκάλυψε ότι έχουν προχωρήσει οι συνεννοήσεις με το κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη και εκτίμησε πως το προσκλητήριο του αρχηγού της ΝΔ κινείται μόνο σε επίπεδο επιθυμίας.

http://www.briefingnews.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ