2012-05-11 14:06:17
Φωτογραφία για GP Iσπανίας - FP1: Eνθαρρυντικά τα πρώτα δείγματα γραφής της «νέας» Ferrari
Η Ferrari ευελπιστεί ότι από το ισπανικό Grand Prix θα ξεκινήσει η αντεπίθεσή της στη μάχη για το Πρωτάθλημα, γι' αυτό το λόγο άλλωστε έχει παρουσιάσει μια «Β» έκδοση της F2012 με πολλές αναβαθμίσεις, κάποιες εκ των οποίων δοκίμασε στο τεστ του Mugello. 

Οι περισσότερες, όμως, δοκιμάζονται (και θα δοκιμαστούν) στην Catalunya, όπου διεξάγεται την Κυριακή 13/5 ο 5ος αγώνας της χρονιάς.

Τα πρώτα δείγματα γραφής της αναβαθμισμένης Ferrari ήταν ενθαρρυντικά, με τον Fernando Alonso να σημειώνει τον καλύτερο χρόνο στην 1η περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής.

Ο Ισπανός 2 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1:24.430, επίδοση που βρίσκεται όμως αρκετά μακριά από αυτήν που χάρισε πέρσι στον Mark Webber την pole position (1:20.981).

Oι πιο αξιοσημείωτες αλλαγές που έχουν γίνει στην F2012 αφορούν στο πίσω τμήμα της, το οποίο ουσιαστικά έχει αλλάξει, λόγω του νέου layout των εξατμίσεων. Αλλαγές έχουν υποστεί τα sidepods, ενώ έχει τοποθετηθεί καινούργιο πάτωμα, καθώς και νέες αεροτομές εμπρός και πίσω.


Πέρα από τις αναβαθμίσεις, η Ferrari έχει στη διάθεσή της και ένα νέο καύσιμο που ετοίμασε η Shell, το οποίο βελτιώνει την απόδοση του κινητήρα χωρίς να αυξάνει την κατανάλωση.

Στη 2η θέση βρέθηκε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Sebastian Vettel με την RB8 της Red Bull, ο οποίος ήταν 0.378" πιο αργός από τον Alonso, ενώ 3ος ήταν ο Kamui Kobayashi με την Sauber C31-Ferrari.

Ο Jenson Button έφερε την McLaren MP4-27 στην 4η θέση. Τόσο αυτός όσο και ο ομόσταβλός του, Lewis Hamilton δοκίμασαν το νέο, πιο ψηλό ρύγχος που έχει ετοιμάσει το τεχνικό επιτελείο της ομάδας και το οποίο έκανε το ντεμπούτο του στο Mugello. Το αν θα το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα, θα το αποφασίσουν μετά το πέρας των ελεύθερων δοκιμών. Σημειώστε ότι όλες αυτές τις ημέρες η McLaren έριξε το βάρος της στη βελτίωση των pit-stops, κάνοντας κάποιες αλλαγές στα πρόσωπα και στη διαδικασία, μετά τα πολλά λάθη που έγιναν στο Μπαχρέιν.

Στην 5η θέση πλασαρίστηκε ο ταλαντούχος Φινλανδός Valtteri Bottas που είχε την ευκαιρία να οδηγήσει τη Williams FW34 του Bruno Senna. Ο Michael Schumacher έφερε την Mercedes W03 στην 6η θέση όντας 0.757" πιο αργός από τον Alonso, ενώ ο Romain Grosjean που εντυπωσίασε με την απόδοσή του στις δοκιμές του Mugello, βρέθηκε μια θέση πιο κάτω. Την πρώτη 10άδα συμπλήρωσαν ο Lewis Hamilton, o Kimi Raikkonen και ο Nico Hulkenberg.

O Felipe Massa δεν κατάφερε να κινηθεί στους ρυθμούς του Alonso και ολοκλήρωσε τη διαδικασία στην 12η θέση, 1" πίσω από τον Ισπανό. Σε ρηχά νερά κινήθηκαν και οι Mark Webber και Nico Rosberg που βρέθηκαν πίσω από τον Βραζιλιάνο πιλότο της Ferrari.

Όπως μποερείτε να διαπιστώσετε στην πρώτη 10άδα είχαμε 7 διαφορετικά μονοθέσια, ενώ η διαφορά του ταχύτερου συνδυασμού από τον 14ο της κατάταξης δεν ξεπερνούσε τα 1,1".

To FP2 διεξάγεται στις 15:00GR.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ