2012-05-11 15:45:12
Φωτογραφία για Η ΑΕΚ κέρδισε την πολυτέλεια της ισοπαλίας
Η ολική επαναφορά της ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο, έβαλε την Ένωση δυναμικά στο παιχνίδι της πρώτης θέσης και προκειμένου να την κατακτήσει της αρκεί να παραχωρήσει και μια ισοπαλία. Το Sport24.gr αναλύει Με την έναρξη των πλέι οφ, η ΑΕΚ για πολλούς ήταν αουτσάιντερ για τις πρώτες δύο θέσεις και μετά την άδικη ήττα στην Τούμπα την πρώτη αγωνιστική, έγινε το ακλόνητο... φαβορί για την τέταρτη θέση.

Φυσικά η εμφάνιση του δικεφάλου στην Τούμπα άφησε ελπίδες για κάτι καλό και σε αντίθεση με κάποιους, εδώ στο Sport24.gr είχαμε γράψει πως με δύο νίκες στα εντός έδρας ματς, χτυπάει και πρωτιά στον πρώτο γύρο.

Από το -4 στο -1 και συνεχίζει...

Η πρώτη στροφή των πλέι οφ ολοκληρώθηκε, η πρώτη θέση δεν ήρθε, αλλά η ΑΕΚ βρέθηκε στην δεύτερη θέση (βάζοντας στην πλάτη της τον Παναθηναϊκό) και έχει στο χέρι της την δυνατότητα να τερματίσει στην θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Για να το κάνει αυτό, έχει μπροστά της δύο εκτός έδρας ματς και ένα εντός, ξεκινώντας από το Περιστέρι την Κυριακή (13/5), την Τετάρτη (16/5) στο ΟΑΚΑ με ΠΑΟΚ και Κυριακή (20/5) με Παναθηναϊκό.

Βάση βαθμολογίας και των τριών αναμετρήσεων που απομένουν, η ΑΕΚ με ισοπαλία στο Περιστέρι και νίκες με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ότι και να κάνουν οι αντίπαλοι της, θα πάρει την πρώτη θέση.

Η βαθμολογία, το σενάριο της ισοπαλίας και τα υπόλοιπα...

Στην βαθμολογία, ο ΠΑΟΚ έχει 7, η ΑΕΚ 6, ο ΠΑΟ 5 και ο Ατρόμητος 2. Στο ενδεχόμενο λοιπόν η ΑΕΚ να πάρει την ισοπαλία την Κυριακή με αντίπαλο τον Ατρόμητο, αν στα επόμενα ματς κερδίσει ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό, ακόμα και αν οι δύο τους έχουν πάρει έξι βαθμούς (νικήσουν στα δύο από τα τρία ματς) τότε η Ένωση με 13 βαθμούς κουνάει... σεντόνι!

Η ισοπαλία πιάνει και για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Δηλαδή, αν η ΑΕΚ νικήσει Ατρόμητο και ΠΑΟΚ, τότε τελευταία αγωνιστική ο δικέφαλος θα παίζει για την ισοπαλία. Το σενάριο αυτό δεν πιάνει με τον ΠΑΟΚ, καθώς στην περίπτωση ισοβαθμίας, θα μετρήσει η ήττα στην Τούμπα.

Στα υπόλοιπα σενάρια, τα πράγματα είναι απλά. Εάν η ΑΕΚ χάσει την Κυριακή, θέλει μόνο νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να καθαρίσει. Αντίθετα, εάν κερδίσει τον Ατρόμητο, ανάλογα με το αποτέλεσμα του αγώνα Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ(πχ ισοπαλία), τότε ακόμα και με ήττα στο ΟΑΚΑ από το τριφύλλι μπορεί να ελπίζει στην πρωτιά!

Μέχρι τότε όμως, υπάρχουν τρεις αγωνιστικές που όλα μπορούν να συμβούν (θυμηθείτε την ΑΕΚ στην αρχή) γι' αυτό καλό είναι να το πάρουμε βήμα βήμα. Το σίγουρο είναι πως η ΑΕΚ έχει την πολυτέλεια, να παραχωρήσει μία ισοπαλία την Κυριακή. Πάλι στο χέρι της θα είναι το σεντόνι. Από αουτσάιντερ και τελειωμένη, έγινε φαβορί!

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ