2012-05-11 17:48:04
Φωτογραφία για Τούρκους απεργούς εργάτες συλλαμβάνει η Τροχαία και απολύει ο εργοδότης
Πραγματικά ευφάνταστες μεθόδους χρησιμοποιεί και ακόμη πιο πρωτότυπες δικαιολογίες επικαλείται το Τουρκικό κράτος και η εκσυγχρονιστική κυβέρνηση Ερντογάν για να καταστείλει κάθε εκδήλωση του εργατικού κινήματος.

Στην συγκεκριμένη είδηση που σας παρουσιάζουμε από την εφημερίδα Μπιργκιούν (10-5-2012), υπήρξε μια εξαιρετικά καινοτόμα συνεργασία της Τροχαίας που επικαλούμενη τη μη τήρηση του ΚΟΚ, συνέλαβε απεργούς έξω από το εργοστάσιο τους και της εργοδοσίας, που δεν έχασε την ευκαιρία να πάει χαμένη και τους απέλυσε γιατί οργανώθηκαν συνδικαλιστικά.

Αλήθεια πόσο γελοία φαντάζει η προσπάθεια των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Μπακογιάννη-Χρυσή Αυγή-Καμμένου-Δημιουργία Ξανά, των επιχειρηματιών και των ΜΜΕ να παρουσιάσουν στον εργαζόμενο λαό μας που τον ωθούν στο ΧΑΟΣ της απόλυσης, της ανεργίας, της εξαθλίωσης και φτώχειας, των 300 ευρώ μισθό και σύνταξη, ως εχθρό, τον Τούρκο εργάτη. Και από την άλλη μεριά, σε ποια «εθνική ενότητα» που απαιτεί το ισλαμικό και κεμαλικό αστικό κατεστημένο στην Τουρκία αντιστοιχούν οι ακραίες κοινωνικές ανισότητες, η όξυνση των ταξικών αντιθέσεων, η κρατική βία και τρομοκρατία κατά του εργατικού κινήματος.


Ανάγκη επομένως ο κοινός εργατικός διεθνιστικός αγώνας σε Αιγαίο-Κύπρο και Βαλκάνια.

Σύλληψη των εργατών στην Togo

Εργάτες της βιομηχανίας Togo οι οποίοι απολύθηκαν από την δουλειά τους επειδή έγιναν μέλη στο Συνδικάτο Εργατών Δέρματος και πέρασαν σε αντίσταση μπροστά στην βιομηχανία, συνελήφθησαν σήμερα το πρωί. Οι 30 εργάτες συνελήφθησαν από αστυνομικούς, ενώ τους κόπηκε και πρόστιμο για παραβίαση του Κ.Ο.Κ.

Εργάτες της βιομηχανίας παπουτσιών Togo που απολύθηκαν από το αφεντικό τους επειδή εντάχθηκαν στο Συνδικάτο Εργατών Δέρματος, με πρόφαση τον ΚΟΚ συνελήφθησαν στον χώρο της αντίστασης τους.

Συλληφθέντες εργάτες που μίλησαν στην SOL, ανέφεραν πως οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν με την κατηγορία ¨κατάληψη χώρου¨. Αναφέρεται πως οι αστυνομικοί συνέλαβαν περίπου 30 εργάτες για κατάληψη χώρου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

diktiospartakos.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ