2012-05-11 20:39:04
Φωτογραφία για Γροθιά στον καρκίνο η κατανάλωση ψαριών!
Σώζει ζωές η κατανάλωση ψαριών, καθώς όσοι καταναλώνουν συχνά ψάρια, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο να πάθουν καρκίνο του παχέως εντέρου...σύμφωνα με μία νέα κινεζική επιστημονική έρευνα.

Κατά μέσο όρο, η τακτική κατανάλωση ψαριού μειώνει κατά 12% τον κίνδυνο για καρκίνο του παχέως εντέρου και αυτό αφού προηγουμένως έχουν απομονωθεί άλλοι παράγοντες κινδύνου, όπως η προχωρημένη ηλικία, η κατανάλωση αλκοόλ και κόκκινου κρέατος (βασική αιτία για αυτή τη μορφή του καρκίνου), το επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό κ.α.

Όσοι τρώνε το περισσότερο ψάρι, έχουν κατά 21% μειωμένο κίνδυνο για καρκίνο στο ορθόν σε σχέση με όσους τρώνε το λιγότερο ψάρι. Αντίστοιχα, η διαφορά της ωφέλειας είναι πολύ μικρότερη στην περίπτωση του καρκίνου στο κόλον (μόνο 4%).

Από την άλλη, παίζει ρόλο ο τρόπος μαγειρέματος, καθώς π.χ. το μπάρμπεκιου με ψάρια σε έντονη φωτιά μπορεί τελικά να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου.

Μια άλλη μελέτη, που εμφανίστηκε τον Φεβρουάριο, έδειξε ότι όσες γυναίκες τρώνε ψάρι περίπου τρεις φορές την εβδομάδα, έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν πολύποδες στο έντερό τους, οι οποίοι θα μπορούσαν να εξελιχθούν σε καρκίνο.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ