2012-05-12 08:01:44
Φωτογραφία για H κρίση απειλεί την …οικογένεια!
Καμπανάκι κρούουν οι ειδικοί επιστήμονες για τις συνέπειες της κρίσης στην συνοχή της οικογένειας. Η διαπίστωση έρχεται που έχει θεσπίσει ο ΟΗΕ αλλά και την ένταση που βιώνεται η οικονομική κρίση σε χιλίαδες οι κογένειες στην Ελλάδα – και όχι μόνο.Αυξάνονται,λένε οι ειδικοί, ο θυμός ,τα νεύρα,η επιθετικότητα, η γκρίνια ,το άγχος κλπ μεταξύ των μελών της οικογένειας στην προσπάθεια τους να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα άσχημο ενδοοικογενειακό κλίμα ακριβώς λόγω της γενικής οικονομικής κρίσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, την Τρίτη 15 Μαΐου 2012, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου Γυμνασίου Συκεών, από τις 6 έως τις 8 μ.μ., με την υποστήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου διοργανώνει εκδήλωση όπου ειδικοί επιστήνομες θα απαντήσουν στα ερωτήματα:Η οικονομική κρίση, έτσι όπως πιθανόν τη βιώνει η κάθε οικογένεια, έχει συνέπειες στην οικογενειακή γαλήνη; Κι αν ναι, πώς αυτές εκδηλώνονται και πώς μπορούν να αντιμετωπισθούν;


Το θέμα της εκδήλωσης είναι «H οικογένεια αντιμέτωπη με την κρίση: νέοι ρόλοι και ισορροπίες – Τρόποι διαφύλαξης της οικογενειακής συνοχής».

Όπως εξηγεί η υπεύθυνη της «ΠΥΞΙΔΑΣ»ψυχολόγος κ. Μ.Βασσάρα, «είναι διαπιστωμένο ότι λόγω της κρίσης αυξάνεται το άγχος, εκδηλώνονται συγκρούσεις, φαινόμενα θυμού κι επιθετικότητας. Επιδίωξή μας είναι, και μέσα από το διάλογο, να συμβάλλουμε στη διατήρηση της οικογενειακής συνοχής, της ισορροπίας και της ενδοοικογενειακής επικοινωνίας μέσα στη θύελλα των πιέσεων και των αλλαγών των συνθηκών διαβίωσης».

Κεντρική εισηγήτρια θα είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ κ. Αριάδνη Στογιαννίδου και παρεμβάσεις-τοποθετήσεις θα ασκήσουν επίσης η ψυχολόγος-επιστημονική υπεύθυνη του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου κ. Μάρω Βασσάρα και οι ψυχολόγοι Μαρία Κυριακίδου και Χρυσάνθη Κολύβα.

prionokordela.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ