2012-05-12 08:10:07
Φωτογραφία για Κόσοβο: Πυρετώδεις διεργασίες για την Πρίστινα
Οι θεσμοί του Κοσόβου σύντομα ολοκληρώνουν σχέδιο για την ενσωμάτωση του βορρά και η λύση πρέπει να αναζητηθεί μέσω συνομιλιών των αρχών της Πρίστινας με τους Σέρβους του βορείου Κοσόβου, δήλωσε ο Τζουκαντίν Γκοράνι, πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Κοσόβου, Χασίμ Θάτσι.

Ο κ. Γκοράνι διευκρίνισε ότι ολοκληρώνεται η επεξεργασία του σχεδίου για το βόρειο Κόσοβο, με το οποίο θα δημιουργηθεί η αρχική πλατφόρμα για την εξομάλυνση της κατάστασης, διευκρίνισε όμως ότι το Βελιγράδι απλά θα βοηθήσει στις συνομιλίες.

Ο πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού του Κοσόβου είπε ωστόσο ότι όλα εξαρτώνται από το βαθμό πολιτικής βούλησης των κατοίκων του βορείου Κοσόβου, τους οποίους οι αρχές της Πρίστινας ενθαρρύνουν να αποδεχθούν την πραγματικότητα.

Η πιο ρεαλιστική λύση για το βόρειο Κόσοβο είναι το σχέδιο Αχτισαάρι, αλλά την υλοποίησή του εμποδίζουν «οι εκεί εγκληματικές ομάδες» εξαιτίας των οποίων τα τελευταία 13 χρόνια δεν υπάρχει τάξη και ειρήνη στο βορρά, υποστήριξε ο κ. Γκοράνι.


Ο κ. Γκοράνι υπογράμμισε ότι όσον αφορά την ομαλοποίηση της κατάστασης στο βόρειο Κόσοβο, η κυβέρνηση του Κοσόβου επιθυμεί περισσότερο να αρχίσει απευθείας συνομιλίες με τους εκπροσώπους των Σέρβων της περιοχής.

Πριν από δύο μέρες ο εκπρόσωπος της ΕΕ στο Κόσοβο, Σάμουελ Ζμπόγκαρ ζήτησε από την κυβέρνηση του Κοσόβου να ετοιμάσει σχέδιο και ατζέντα για το βορρά. «Αυτό θα επιτρέψει τους Σέρβους που ζουν στην περιοχή να αισθάνονται άνετα και να αποδεχθούν τη νέα πραγματικότητα», είχε δηλώσει ο κ. Ζμπόγκαρ.

http://www.real.gr/
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το savoir vivre στο σεξ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το savoir vivre στο σεξ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ