2012-05-12 08:57:14
Φωτογραφία για 15 προσφορές για 9 οικόπεδα της ΑΟΖ στη Κύπρο
Συνολικά 15 προσφορές, από πέντε εταιρείες και δέκα κοινοπραξίες εταιρειών, κατατέθηκαν για εννέα από τα 12 «οικόπεδα» της κυπριακής ΑΟΖ... στο πλαίσιο του β` γύρου αδειοδότησης, ανακοίνωσε ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Νεοκλής Συλικιώτης.

Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, οι εταιρείες αυτές προέρχονται από 13 χώρες: το Ηνωμένο Βασίλειο, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Ρωσία, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Κορέα, τη Μαλαισία, την Αυστραλία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τον Λίβανο, αλλά και την Κύπρο. Ανάμεσα στις εταιρείες που κατέθεσαν αιτήσεις είναι και ενεργειακοί κολοσσοί όπως η Petronas από την Μαλαισία, η Total από την Γαλλία, η ρωσική Novatek, η Kogas από την Νότυο Κορέα και η ιταλική ENI

Τις αιτήσεις θα αξιολογήσει ειδική επιτροπή, που θα υποβάλει έκθεση στον υπουργό Εμπορίου και στη συνέχεια, σε διάστημα έξι μηνών, θα ληφθούν αποφάσεις για κατακύρωση των τεμαχίων.


Σύμφωνα με τον κ. Συλικιώτη, τα πιο δημοφιλή τεμάχια ήταν το τεμάχιο 9 και το τεμάχιο 2.

Κηρύσσοντας την επίσημη λήξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων, στις 2 μ.μ., ο υπουργός Εμπορίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για σημαντική στιγμή για το μέλλον του τόπου και του λαού, ενώ σημείωσε πως τα αποτελέσματα υπερβαίνουν κατά πολύ τις προσδοκίες όλων, προσδοκίες που συνδέονται με την προοπτική για μια νέα πορεία ευημερίας και προόδου του κυπριακού λαού, αλλά και των λαών της γύρω περιοχής. Ευχαρίστησε, τέλος, τις εταιρείες, για το ενδιαφέρον τους να εμπλακούν στον δεύτερο γύρο αδειοδότησης, για εξεύρεση και αξιοποίηση υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και όσους συνεργάσθηκαν γι` αυτό τον σκοπό.

http://www.aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ