2012-05-12 09:50:58
Φωτογραφία για Grecian Chic: Μία νέα ματιά στον κλασικισμό
Με αφορμή της τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, εξερευνούμε το στυλ που θυμίζει αρχαίες Ελληνίδες θεές.

Το αρχαιοελληνικό στυλ, στην ιστορία της σύγχρονης μόδας, έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης των σχεδιαστών επανειλημμένα- από την παρισινή couturier, Madame Gres, στις δημιουργίες του Alexander McQueen, τον καιρό ακόμα που σχεδίαζε για τον οίκο Givenchy, τα «γλυπτά» φορέματα, με τα έντονα ντραπέ γοητεύουν με την αιθέρια αισθητική τους.

Το πρώτο, μεγάλο revival του grecian chic έκανε η νέα -τότε- σχεδιάστρια Sophia Kokosalaki, το 2002, όταν, αξιοποιώντας τις πολιτιστικές ρίζες και την αισθητική του τόπου μας, έκανε τον fashion χώρο του Λονδίνου να παραμιλάει με μία συλλογή που έβριθε παγανιστικών και μινωικών αναφορών. «Η Ελλάδα είναι η κληρονομιά μου, και δεν μπορώ να την αγνοήσω», δήλωνε τότε η σχεδιάστρια για τα νεοκλασικά σχέδιά της.

Ανά τέσσερα χρόνια, σε κάθε Ολυμπιάδα -τουλάχιστον- το grecian chic κάνει δυναμικό comeback στις πασαρέλες αλλά και σε red carpet εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι είναι ένα στυλ καθόλου παροδικό αφού, παρατηρώντας τις αριστουργηματικές πτυχώσεις των δημιουργιών μεγάλων οίκων, παγκοσμίως, από την δεκαετία του '20 μέχρι σήμερα, κατανοούμε ότι η υψηλή αισθητική των αρχαιοελληνικών δημιουργιών, εκτός από το ότι επηρεάζει, καθημερινά, δεκάδες σχεδιαστές και τις δημιουργίες τους, «στέκει» τέλεια, ως η απόλυτα κομψή επιλογή, κάθε χρονική περίοδο και εποχή.
Queen.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ