2012-05-12 09:42:22
Φωτογραφία για Αδιέξοδο και κάλπες στις 17 Ιουνίου
Οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβερνητικού σχήματος οδηγούνται σε δραματικό αδιέξοδο Στον ορίζοντα διαφαίνεται με σαφήνεια η νέα προσφυγή στις κάλπες, με πιθανότερη ημερομηνία την 17η Ιουνίου.

Ύστατη ελπίδα για την εξεύρεση διεξόδου συνιστούν οι πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τη στιγμή που θα παραλάβει «ανενεργή» και την τρίτη διερευνητική εντολή από τον Ευ. Βενιζέλο.

Όπως αναφέρει το Έθνος, ο κ. Παπούλιας προτίθεται να κάνει όλες τις αναγκαίες κινήσεις ακόμη και να καλέσει στην αρχή κατά μόνας και διαδοχικά τους πολιτικούς αρχηγούς.

Το σίγουρο είναι ότι την Πέμπτη συγκαλείται Ολομέλεια της νέας Βουλής, πράγμα που σημαίνει ότι στενεύουν τα περιθώρια και εξαντλείται η ατζέντα των πρωτοβουλιών.

Από την άλλη πλευρά τα κόμματα εμφανίζονται έτοιμα για τον νέο προεκλογικό γύρο. Η ΝΔ ναι μεν δεν κόβει τις γέφυρες για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης, όπως και το ΠΑΣΟΚ αλλά δεν έχει στην πραγματικότητα τη δυνατότητα συγκρότησης κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος έχει δε καταλήξει ότι ένα σχήμα χωρίς τη συμμετοχή της Κουμουνδούρου δεν θα είναι βιώσιμο, καθώς, όπως φέρεται να είπε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα πρόκειται για μια ασταθή κυβέρνηση με σύντομη ημερομηνία λήξης.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ