2012-05-12 23:57:03
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: ΠΑΣΟΚ και μεταγραφές φοιτητών
Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από το πρώην ΠΑΣΟΚ. Οι άνθρωποι που έβαλαν στην παιδεία πρέπει να ήταν εξαιρετικά ανίκανοι για να κάνουν τόσα μα τόσα λάθη... επινοώντας ανατριχιαστικά νομοθετήματα, καταστρέφοντας παιδιά και οικογένειες. Και φανταστείτε ότι όλοι τους μη εξαιρουμένου και του αρχηγού είναι καθηγητές!

Που ακούστηκε παιδιά από τις ειδικές κατηγορίες - πολύτεκνοι – τρίτεκνοι – με αδέρφια σπουδαστές - είτε να μπαίνουν σε σχολές με 1.900 μόρια, είτε με κάτι λιγότερο από την γενική βάση, είτε να μένουν εκεί που πέρασαν γιατί καλύφθηκαν οι θέσεις, είτε να περνάνε σε σχολές που δεν έχουν αντίστοιχα τμήματα στην πόλη που μένουν χωρίς δυνατότητα αλλαγής. Τόσο καλά.

Από τα παλιά χρόνια όλα αυτά τα παιδιά έπαιρναν αμέσως μεταγραφή για την πόλη διαμονής της οικογένειας, ή την πόλη που σπούδαζε ο αδερφός. Τόσο απλά.

Όμως το κυριότερο ήταν ότι έπρεπε να περάσουν κάπου με την αξία τους και όχι με 1.900 μόρια και μετά να ζητήσουν μεταγραφή. Όλα αυτά τα τερτίπια που δημιούργησαν τώρα οι νοσηροί εγκέφαλοι της παιδείας έκαναν παιδιά και οικογένειες να πετάγονται στον ύπνο τους.


Αντί να βελτιώσουν το υπάρχον σύστημα με αξιοκρατικά κριτήρια, ώστε να αποφευχθούν οι μαϊμού μεταγραφές επωνύμων, επινόησαν το άθλιο αυτό κατασκεύασμα και μάλιστα χωρίς καν να λάβουν υπόψη την οικονομική κρίση.

Πώς να σπουδάσει ο κόσμος τα παιδιά του με την ανέχεια στα ύψη, στις απόμακρες σχολές που έγιναν στα πέρατα της χώρας με το κριτήριο της γκαρσονιέρας και προς άγραν ψήφων, γονατίζοντας τις εξαθλιωμένες πια οικογένειες;

Ελπίζουμε στη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει να πάρει αμέσως μέτρα ώστε εν μια νυχτί να επανέλθουν οι μεταγραφές, ρίχνοντας στον κάλαθο των αχρήστων όλες αυτές τις ηλιθιότητες περί ειδικών κατηγοριών. Δεν φτάνει που κατέστρεψαν το μέλλον τις νέας γενιάς θέλουν να τους στερήσουν ότι πολυτιμότερο τους απέμεινε.

Το δικαίωμα στη μόρφωση και στην παιδεία.

Το ακούτε Κύριε Τσίπρα;

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ