2016-06-15 00:47:08
Φωτογραφία για Δήλωση Κώστα Ήσυχου με αφορμή την επέτειο της 10ης Ιουνίου
Δήλωση Κώστα Ήσυχου,  μέλους της προσωρινής γραμματείας της Λαϊκής Ενότητας υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα Η 10η Ιουνίου αποτελεί για την  Δημοκρατία της Αργεντινής ημέρα μνήμης και ανάδειξης του ζητήματος της κατάληψης των Μαλβίνων νήσων από τη Μεγάλη Βρετανία.

Αυτό το μεγάλο αγκάθι στις σχέσεις των δύο χωρών παραμένει απομεινάρι της αποικιοκρατίας. Η Μεγάλη Βρετανία αρνείται πεισματικά να συμμορφωθεί στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων του Ο.Η.Ε. που ζητά επισταμένως την έναρξη διαλόγου στα πλαίσια του Ο.Η.Ε. για τη μελλοντική διευθέτηση του καθεστώτος των Μαλβίνων νήσων.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι η Μεγάλη Βρετανία εντείνει την στρατιωτικοποίηση της περιοχής με την παρουσία πυρηνικών υποβρυχίων στον Νότιο Ατλαντικό, διαμορφώνοντας μια κατάσταση που αντιβαίνει τις αποφάσεις των χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής για την αποστρατιωτικοποίηση και αποπυρηνικοποίηση της περιοχής.

Ακόμη και σήμερα το πνεύμα της αποικιοκρατίας παραμένει ζωντανό και ακμάζον. Καθήκον όλων των αντι-ιμπεριαλιστικών και φιλειρηνικών δυνάμεων είναι να εργάζονται για το οριστικό τέλος της αποικιοκρατίας σε κάθε γωνιά του πλανήτη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ