2016-06-16 00:33:09
Φωτογραφία για Θα πάθετε πλάκα! Πόσο μεγάλο είναι το μουσείο κρασιού στη Γαλλία;
Με έκταση περί τα 14.000τμ. και διαφορετικούς ορόφους αφιερωμένους στο κρασί, το La Cité du Vin που άνοιξε πριν λίγες μέρες τις πόρτες του, είναι το μεγαλύτερο μουσείο κρασιού στον κόσμο. Μια ματιά στην κατασκευή του πάλι, θα σε πείσει ότι πρόκειται και για το πιο ντιζαϊνάτο!

Το μουσείο La Cité du Vin (η πόλη του κρασιού δηλαδή) βρίσκεται στο Μπορντό της Γαλλίας -την πόλη συνώνυμο του καλού κρασιού και πρόκειται για έναν μοναδικό πολυχώρο, στον οποίο εκτός από τα εκθέματα στεγάζονται αμφιθέατρο, αίθουσα προβολών και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι που θα φιλοξενούν διαλέξεις, γευσιγνωσίες, προβολές και ποικίλες πολιτιστικές δράσεις, με επίκεντρο πάντα το κρασί. Δίπλα τους και εστιατόρια, wine bars, καταστήματα και όμορφοι κήποι.

Στην κάβα του περιλαμβάνονται ούτε λίγο ούτε πολύ 14.000 φιάλες κρασιού, τις οποίες έχουν επιλέξει μία προς μία ο Andréas Larsson (Meilleur Sommelier du Monde 2007) και ο Michel Rolland -γνωστός και ως «ιπτάμενος οινολόγος» για τις συμβουλές που παρέχει σε διάφορα οινοποιεία του κόσμου
. Καρδιά του μουσείου ο 2ος όροφος, που ταξιδεύει τον επισκέπτη στο χρόνο και τον χώρο, μαθαίνοντας του τα πάντα για το κρασί μέσα από 19 θεματικές περιοχές και περισσότερες από 120 οπτικοακουστικές παραγωγές. Στα συν η μοναδική θέα από τον 8ο όροφο του μουσείου, όπου μπορείς να απολαύσεις και το κρασί σου, επιλέγοντας μέσα από μια λίστα με τα καλύτερα κρασιά του κόσμου.

Όσο για το κτίριο, πρόκειται για αρχιτεκτονικό αριστούργημα, με πολλές καμπύλες εξωτερικά (θα έλεγες ότι θυμίζει και καράφα κρασιού) και απίστευτο ντιζάιν εντός, με μεγάλες ξύλινες κατασκευές που μοιάζουν με μεγάλα μπουκάλια και πραγματικά άδεια μπουκάλια κρασιού που “ντύνουν” κάποιους τοίχους, να είναι μερικές μόνο από τις εντυπωσιακές λεπτομέρειες
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ