2016-06-16 14:11:19
Φωτογραφία για Αυτή η κοπέλα σκοτώθηκε στο τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι. Απίστευτο αυτό που έκανε ο πατέρας της...
Ο Αμερικανός Reynaldo Gonzalez είναι ένας απελπισμένος πατέρας, που στις 13 Νοεμβρίου του περασμένου έτους έχασε την 23χρονη κόρη του Nohemi στις αιματηρές επιθέσεις των τζιχαντιστών στην γαλλική πρωτεύουσα. Η νεαρή κοπέλα ήταν το μόνο θύμα από τις ΗΠΑ ανάμεσα στα 130 άτομα που έχασαν την ζωή τους από τα τρομοκρατικά χτυπήματα του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι.

Η Nohemi το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου του 2015 δειπνούσε με φίλους της στο παρισινό εστιατόριο La Belle Equipe, όταν ξαφνικά δύο τζιχαντιστές εισέβαλαν στον χώρο και άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως τους θαμώνες, με αποτέλεσμα 19 από αυτούς να πέσουν νεκροί. Τώρα, ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας, που ζει στην Καλιφόρνια, κατέθεσε αγωγή και ζητά να αποζημιωθεί με χρηματικό ποσόν, το οποίο, προς το παρόν, δεν έχει γίνει γνωστό, από την Google, το Facebook και το Twitter.

Ο Reynaldo Gonzalez ισχυρίζεται στην αγωγή του ότι οι τρεις «γίγαντες» του διαδικτύου, όχι μόνο έδειξαν αμέλεια στην εξάπλωση της τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους μέσω του Internet, αλλά την υποβοήθησαν με την προβολή των βίντεο προπαγάνδας των τρομοκρατών που συχνά παρουσίαζαν αποκεφαλισμούς και εκτελέσεις ομήρων.


Ο ίδιος κατηγορεί την Google, το Facebook και το Twitter ότι έχουν οικονομικό όφελος από τις διαφημίσεις που εμφανίζονται στις σελίδες που περιέχουν υλικό του Ισλαμικού Κράτους ενώ προσθέτει πως δεν έλαβαν κανένα μέτρο για να σταματήσει η παρουσίαση αυτού του υλικού, ακόμα και όταν αρκετές κυβερνήσεις είχαν επισημάνει το πρόβλημα της προβολής του Ισλαμικού Κράτους από το διαδίκτυο.

Η άτυχη κοπέλα ήταν φοιτήτρια βιομηχανικού σχεδίου στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια και βρισκόταν στην γαλλική πρωτεύουσα την περίοδο των τρομοκρατικών επιθέσεων καθώς παρακολουθούσε ένα ανάλογο πρόγραμμα σπουδών στο Strate College of Design στο Παρίσι.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ