2016-08-09 21:25:07
Φωτογραφία για Τα λεωφορεία… τιμωρούν τους επιβάτες τους!
Κατάργησαν τη στάση και βασανίζουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους «Γιατί  μας βασανίζουν;» Είναι το ερώτημα που απευθύνουν επιβάτες, ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, που μετακινούνται από τα χωριά τους με τα λεωφορεία στην πόλη του Ρεθύμνου, στους διοικούντες το υπεραστικό ΚΤΕΛ, μετά την κατάργηση της στάσης έξω από τον δημοτικό κήπο. Και βέβαια, η κατάργηση της στάσης για την επιβίβαση των επιβατών προς τους οικισμούς του δήμου Αγίου Βασιλείου, ως φαίνεται, δεν ήταν προσωρινή αλλά… μονιμοποιήθηκε και τα τελευταία χρόνια, όσοι χρησιμοποιούν τα λεωφορεία για τη μετακίνησή τους, υποχρεώνονται να φθάνουν από το κέντρο της πόλης στον σταθμό ποδαρόδρομο, διανύοντας μεγάλη απόσταση, ή με ταξί επιβαρύνοντας επιπλέον τα πενιχρά οικονομικά τους «Γιατί μας ταλαιπωρούν; Θα πέσει έξω η επιχείρηση ή δεν αντιλαμβάνονται  τη ζωή μας και τη φτώχεια μας; Θα έπρεπε να μας διευκολύνουν, νομίζω», λέει η κυρία Αφροδίτη Λαγουδάκη που χρησιμοποίησε το λεωφορείο την περασμένη Πέμπτη από τα Δαριβιανά όπου κατοικεί για να φτάσει στην πόλη του Ρεθύμνου και «να ψωνίσει από τη λαϊκή αγορά»
. Αφού, λοιπόν, ολοκλήρωσε τις αγορές της, και… φορτωμένη με τσάντες ψώνια στα χέρια, αναγκάστηκε να προχωρήσει εκατοντάδες μέτρα ως τον σταθμό, επιβαρύνοντας επιπλέον την υγεία της. «Και να ήμουν νέα, θα άντεχα και δεν θα με ένοιαζε, αλλά μεγάλωσα και δεν μπορώ», σημειώνει με παράπονο και οργή…

ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΛΛΑ…

Αλλά στην ίδια θέση βρέθηκαν και άλλοι κάτοικοι από χωριά του δήμου Αγίου Βασιλείου που διατυπώνουν τις διαμαρτυρίες τους, ελπίζοντας ότι η διοίκηση του ΚΤΕΛ με την δέουσα λογική θα αντιμετωπίσει το δίκαιο του αιτήματος τους. «Δεν ξέρουμε γιατί κατάργησαν ξαφνικά πριν από χρόνια τη στάση έξω από τον κήπο του Ρεθύμνου που μας διευκόλυνε», εκφράζουν την απορία τους. «Ίσως», δικαιολογούν, «επειδή γινόταν έργα στο δρόμο, αλλά μετά που τέλειωσαν γιατί δεν την επανέφεραν;» ρωτούν. «Είναι αδιανόητο», σημειώνουν, «εμάς τους ηλικιωμένους να μας ζητάνε να περπατάμε φορτωμένοι σαν γαϊδούρια μέσα στον ήλιο το καλοκαίρι ή μέσα στη βροχή και στο κρύο τον χειμώνα, από το χώρο που γίνεται η λαϊκή στο σταθμό των λεωφορείων. Εμείς ξέρουμε ότι τα λεωφορεία πάνε με τους τροχούς και βρίσκουν τους επιβάτες και όχι οι επιβάτες με τα πόδια μέσα στη ζέστη τα λεωφορεία. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Δεν έχουν αυτοί γονείς των ηλικιών μας; Πώς αισθάνονται όταν τους βλέπουν να ταλαιπωρούνται και δεν διευκολύνονται; Ας κάνουν το πρόβλημά μας πρόβλημα των γονιών τους…»

Το αίτημα, πάντως, έχει θέσει με επιστολή του στη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης από τον περασμένο Νοέμβριο, χωρίς πάντως έως τώρα να υπάρξει λύση. Ζητούσε, τότε, να δημιουργηθεί «στάση στην περιοχή του δημοτικού κήπου στην πόλη του Ρεθύμνου, όπως ίσχυε παλαιότερα», αφού ο πληθυσμός που μετακινείται «είναι ως  επί το πλείστον μεγάλης ηλικίας» και θα πρέπει «να εξασφαλιστεί η ευκολότερη δυνατή πρόσβαση στη στάση κοντά στο κέντρο της πόλης και στο νοσοκομείο Ρεθύμνου».
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ