2016-08-20 20:53:44
Φωτογραφία για Το νερό ξεπλένει τα περιττά κιλά!
Διψάτε; Δεν θα έπρεπε, μιας και σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη η επαρκής κατανάλωση νερού και κατ’ επέκταση η σωστή ενυδάτωση του οργανισμού συνδέονται με την απώλεια βάρους. Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο Annals of Family Medicine και προσθέτει στοιχεία στον ισχυρισμό ότι η επαρκής ενυδάτωση παίζει σημαντικό ρόλο στην διαχείριση του σωματικού βάρους.

«Παρατηρήσαμε ότι όσοι άνθρωποι είναι ανεπαρκώς ενυδατωμένοι έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν παχυσαρκία», αναφέρει η επικεφαλής της μελέτης Τάμι Τσάνκ.

Η μελέτη βασίστηκε σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν από δείγματα ούρων που είχαν δώσει στο πλαίσιο της μελέτης U.S. National Health and Nutrition Examination Survey 2009-2012, περισσότεροι από 9.500 συμμετέχοντες, ηλικίας 18 με 64 ετών. Σχεδόν το ένα τρίτο ήταν ανεπαρκώς ενυδατωμένοι.

Από την επεξεργασία των δεδομένων, οι επιστήμονες βρήκαν ότι τα επαρκώς ενυδατωμένα άτομα είχαν Δείκτη Μάζας Σώματος κατά μέσο όρο 28, έναντι 29 όσων δεν ήταν επαρκώς ενυδατωμένοι.

«Πιστεύουμε ότι τα παχύσαρκα άτομα εκδηλώνουν συμπεριφορές που τα αποτρέπουν από το να ενυδατώνονται σωστά. Ίσως για παράδειγμα να τρώνε, όταν στην πραγματικότητα διψάνε», προσθέτει η Τσανγκ.

Μία καλή «μέτρηση» για να δείτε κατά πόσο είστε επαρκώς ενυδατωμένοι, είναι να παρατηρήσετε το χρώμα των ούρων σας: όσο πιο σκούρο, τόσο περισσότερη ενυδάτωση χρειάζεστε.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ