2012-05-18 22:06:04
Φωτογραφία για Τσίπρας εναντίον Μέρκελ για το δημοψήφισμα
Η κα Μέρκελ έχει συνηθίσει να απευθύνεται στην πολιτική ηγεσία της Ελλάδας σαν να πρόκειται για χώρα-προτεκτοράτο. Αυτό το δικαίωμα της το έχουν δώσει ο κος Βενιζέλος και ο κος Σαμαράς με τη στάση τους και τις επιστολές τους" δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας την πρόταση της Γερμανίδας Καγκελάριου περί διενέργειας δημοψηφίσματος για την παραμονή μας στο ευρώ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως ο ελληνικός λαός θα δώσει στην κα Μέρκελ αρνητική απάντηση στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

"Θα βάλει τέλος στα μνημόνια της λιτότητας, της υποτέλειας και της αναξιοπρέπειας και θα ανοίξει το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις σε ολόκληρη την Ευρώπη", τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για εκβιασμό καταγγέλλει την Α. Μέρκελ το ΚΚΕ

Για ωμό εκβιασμό σε βάρος του λαού και στήριξη των κομμάτων του "ευρωμονόδρομου" κάνει λόγο το ΚΚΕ απορρίπτοντας την πρόταση της Α. Μέρκελ περί διενέργειας δημοψηφίσματος.


"Είναι επίσης μία ακόμα απόδειξη ότι η κατάργηση των μνημονίων και των βάρβαρων μέτρων απαιτεί σύγκρουση με την ΕΕ" αναφέρει μεταξύ άλλων σχετική ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Παράλληλα, το ΚΚΕ καλεί το λαό, με τους δικούς του όρους να οργανώσει την πάλη του και με δική του πρωτοβουλία να βγάλει ο ίδιος την Ελλάδα από την ΕΕ.

"Θα προχωρήσει έτσι μπροστά με δικό του σχεδιασμό και στόχο, πράγμα που είναι τελείως διαφορετικό από το να την βγάλουν οι άλλοι από την ΕΕ. Γιατί λύση υπέρ του λαού σημαίνει: Αποδέσμευση από την ΕΕ, με λαϊκή εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Πάντως εκπρόσωπος της Καγκελαρίας δήλωσε ότι αυτές οι αναφορές δεν αληθεύουν.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ