2016-12-10 07:26:13
Φωτογραφία για Θανάσης Θεοχαρόπουλος: «Μόνη λύση η εθνική συνεννόηση – Η κρίση δεν θα ξεπεραστεί με λαϊκισμό»
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο ραδιόφωνο Κόκκινο και στους δημοσιογράφους Νίκο Σβέρκο και Δημήτρη Κουκλουμπέρη τόνισε μεταξύ άλλων:

Ανακύκλωση της φτώχειας οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

• Είναι ανακύκλωση φτώχειας η πολιτική που προχωρά σε αύξηση των φόρων και μάλιστα έμμεσων αντί σε μεταρρυθμίσεις και εξοικονόμηση δαπανών με μείωση της σπατάλης. Η κυβέρνηση παίρνει τα χρήματα από τους φτωχούς για να δώσει ένα μικρό μόνο μέρος στους φτωχούς, αυτό είναι ανακύκλωση της φτώχειας, όχι κοινωνική πολιτική.

• Δεν υποτιμούμε τις ρυθμίσεις όπως έπραττε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Αυτή η υπεραπόδοση του πλεονάσματος θα έπρεπε να δοθεί με σχέδιο σε δράσεις, κοινωνικές, αναπτυξιακές ή επενδυτικές. Είχαμε πιέσει και είχε μπει αυτή η σχετική ρήτρα το 2012 όταν ήμασταν στην τρικομματική.


• Βεβαίως χρειάζεται κοινωνική αναδιανομή αλλά χρειάζεται σχέδιο. Που και πως θα πάνε τα χρήματα. Με ποιες προτεραιότητες. Αν θα πάνε σε συνταξιούχους ή νέους ανθρώπους ανέργους ή σε ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Δεν είναι αριστερή η φοροκεντρική πολιτική με αύξηση των έμμεσων φόρων

• Ο προϋπολογισμός έχει 2,5 δις ευρώ νέα μέτρα εκ των οποίων το 95% είναι φόροι και η συντριπτική πλειοψηφία έμμεσοι. Αυτό δεν είναι αριστερή πολιτική.

Όχι στις ομαδικές απολύσεις – Όχι στο lock out- Όχι σε «μόνιμο» πλεόνασμα 3,5%

• Πρέπει να αποκρουστούν με αποτελεσματική διαπραγμάτευση οι ιδεολογικές εμμονές των εταίρων όπως είναι στα εργασιακά: οι ομαδικές απολύσεις και το lock out

• Πρέπει να αποκρουστεί ο στόχος πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%, το οποίο θα πρέπει να είναι κάτω από 2%. Καμία οικονομία στον κόσμο δεν μπορεί να αντέξει τέτοιο πλεόνασμα για τόσα χρόνια. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κοινό ανακοινωθέν στο Εurogroup που να αναφέρει και για μετά το 2018, 3,5% πλεόνασμα. Αυτό σημαίνει μη αποτελεσματική διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μόνη λύση η εθνική συνεννόηση και ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης

• Μόνη λύση είναι η εθνική συνεννόηση για να βγούμε από την κρίση. Με τον λαϊκισμό που είχαμε στα Ζάππεια της ΝΔ και στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ η κρίση θα βαθαίνει.

• Όσο η χώρα μας δεν προχωρά σε ένα πρόγραμμα παραγωγικής ανασυγκρότησης και εξοικονόμησης δαπανών, όσο δεν αντιμετωπίζονται θέματα όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αξιοποιεί ούτε το έτοιμο σύστημα εισροών εκροών, ο φαύλος κύκλος της ύφεσης και της ανεργίας θα επιδεινώνεται.

Δεν αποκλείεται ο Τσίπρας να δραπετεύσει εντός του 2017

• Αν συνεχισθούν οι σημερινές πολιτικές, ο κ Τσίπρας θα φύγει μέσω εκλογών εντός του 2017. Δεν θα αντέξει την κοινωνική δυσαρέσκεια για τις πολιτικές του.  
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ