2016-12-13 14:01:03
Φωτογραφία για ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΒΓΑΙΝΕΙ»
Σαφέστατες αποστάσεις από το χθεσινό άρθρο των αξιωματούχων του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και Μόρις Όμπσφελντ πήρε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρώντας ότι οι πολιτικές του ελληνικού προγράμματος είναι ορθές και μπορούν να οδηγήσουν την Ελλάδα σε βιώσιμη ανάπτυξη και πρόσβαση στις αγορές. Η αντίδραση της Κομισιόν είχε τη μορφή απάντησης σε ερώτηση σχετικά με το πώς σχολιάζει το άρθρο των δύο υψηλών αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι οποίοι στην ουσία θεωρούν ότι χωρίς πρόσθετα μέτρα δεν μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018.

«Διαβάσαμε με προσοχή την ανάρτηση στο Blog των αξιωματούχων του ΔΝΤ, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί θεωρούν πως οι πολιτικές του ελληνικού προγράμματος είναι ορθές και με την πλήρη εφαρμογή τους η Ελλάδα μπορεί να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη και να ανακτήσει πρόσβαση στις αγορές», ανέφερε η εκπρόσωπος Άνικα Μπράιντχαρντ.

«Η Ελλάδα έχει ήδη εφαρμόσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις και βρίσκεται εντός πορείας για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων», συνέχισε, συμπληρώνοντας πως είναι σημαντικό όλοι οι θεσμοί να αναγνωρίσουν τα επιτεύγματα της Ελλάδας στο πρόγραμμα.


Η εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι όλοι οι θεσμοί βρίσκονται στην Αθήνα, έτσι ώστε να επιτύχουν μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για την δεύτερη αξιολόγηση. «Δεδομένης της προόδου που έχει γίνει, μια συμφωνία θα μπορούσε να επιτευχθεί σύντομα, αν όλες οι πλευρές παραμείνουν δεσμευμένες», κατέληξε.

''Ναυτεμπορική''

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ