2016-12-17 16:48:18
Φωτογραφία για ΕΒΕ Ηλείας: «Καμπανάκι» και πρόταση για τα πυροδάνεια
 Τελειώνει η κλεψύδρα για την τύχη των λεγόμενων «πυροδανείων» που δόθηκαν στις επιχειρήσεις της Ηλείας, καθώς οι τράπεζες έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη διευθέτησή τους είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα συζητήθηκε εκ νέου στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Επιμελητηρίου Ηλείας, καθώς οι επιχειρήσεις της Ηλείας που έχουν λάβει τα δάνεια με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, κινδυνεύουν με «σφράγισμα» μέσα σε μια νύχτα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Επιμελητήριο αποφάσισε να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τη διευθέτηση του προβλήματος, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα πρόταση για την ορθή και κοινωνικά-οικονομικά ενδεδειγμένη διαχείριση των δανείων μέσα από νομοθετική ρύθμιση.

Τα βασικά σημεία της πρότασης  που επεξεργάζεται το Επιμελητήριο είναι  να δοθούν οι ίδιες δυνατότητες διαπραγμάτευσης και ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών και άλλων δανείων με εγγύηση Ελληνικού Δημοσίου, όπως και  στα μη εγγυημένα δάνεια ίδιας κατηγορίας, και να επεκταθεί η εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου και σε κάθε αναχρηματοδοτικό προϊόν των αρχικών δανείων.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ