2016-12-18 11:17:10
Φωτογραφία για Τροχονομικοί έλεγχοι για την αύξηση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας από την Τροχαίο Αττικής
Στo πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων και συστηματικών τροχονομικών ελέγχων για την αύξηση του επιπέδου της Οδικής Ασφάλειας πραγματοποιήθηκε στις 16-17/12/2016 ειδική εξόρμηση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής για τη διαπίστωση και βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, που οδηγούν ευθέως στο τροχαίο ατύχημα ή επιτείνουν τις συνέπειες αυτού.

Στην ανωτέρω ειδική εξόρμηση συμμετείχε το σύνολο των Υπηρεσιών Τροχαίας της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής ενώ συγκροτήθηκαν -57- συνεργεία, αποτελούμενα συνολικά από -383- αστυνομικούς, κατά μήκος οδικών αξόνων που παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων, υψηλή παραβατικότητα ή άλλες ιδιαιτερότητες και υπαγορεύουν την έντονη τροχονομική αστυνόμευση.

Κατά την ανωτέρω δράση, διενεργήθηκαν -5.639- τροχονομικοί έλεγχοι σε οδηγούς οχημάτων και βεβαιώθηκαν συνολικά -2.448- παραβάσεις επισείουσες διοικητικά πρόστιμα, εκ των οποίων -189- επιφέρουν και επιπρόσθετες ποινικές κυρώσεις ως εξής:


Οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος: -72-

Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: -117-

Υπερβολική ταχύτητα: -386-

Μη χρήση προστατευτικού κράνους: -104-

Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: -85-

Χρήση κινητού τηλεφώνου: -119-

Ανασφάλιστα οχήματα: -54-

Λοιπές τροχαίες παραβάσεις: -1.511-

     

Περαιτέρω, συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν με την αυτόφωρη διαδικασία στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημ/κών, συνολικά -104- οδηγοί για διάφορα αδικήματα του κ.ο.κ, μεταξύ των οποίων στέρηση ή πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, κατάληψη δημόσιου χώρου με εμπόδια για διευκόλυνση της στάθμευσης. Επιπλέον, συνελήφθησαν -15- επαγγελματίες οδηγοί ταξί για επέμβαση στο ταξίμετρο και την ταμειακή μηχανή προς αποφυγή έκδοσης αποδείξεων.

Επιπρόσθετα, ακινητοποιήθηκαν -66- οχήματα και αφαιρέθηκαν:

-268- πινακίδες κυκλοφορίας

-436- άδειες ικανότητας οδήγησης

-162- άδειες κυκλοφορίας

Παρόμοιες ειδικές εξορμήσεις θα προγραμματισθούν και θα επαναληφθούν στο μέλλον σε περιοχές της Αττικής που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ