2016-12-19 20:28:31
Φωτογραφία για ΜΟΣΧΑ: ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΡΕΣΒΗ
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρεσβευτής στην Τουρκία υπέκυψε στα τραύματά του, έκανε λόγο περί τρομοκρατικής ενέργειας και διεμήνυσε ότι η ρωσική διπλωματία θα θέσει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Σήμερα σε μια επίθεση στην Άγκυρα ο πρεσβευτής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Τουρκία, Αντρέι Γκενάντιεβιτς Καρλόφ, τραυματίστηκε και υπέκυψε», είπε η κ. Ζαχάροβα. «Θεωρούμε ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια», τόνισε η εκπρόσωπος της ρωσικής διπλωματίας και πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα θέσει το ζήτημα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.

«Δεν είναι καλά σημάδια αυτά», σχολίασε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, για τη δολοφονία του πρεσβευτή της Ρωσίας Αντρέι Καρλόφ στην Τουρκία.

Ο κ. Αβραμόπουλος, πληροφορούμενος την δολοφονική επίθεση, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Θεσσαλονίκη για το προσφυγικό, σχολίασε ότι η «Ελλάδα είναι και θα παραμείνει όαση ασφάλειας».

«Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τις μελλοντικές γεωπολιτικές εξελίξεις. Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα τόξο αστάθειας, από την Τυνησία ως την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ