2016-12-20 11:03:18
Φωτογραφία για Με ματς θρίλερ τέλειωσε το 2016, ΑΕΚ – ΠΑΣ 1-1
Απίστευτα πράγματα στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ αν και έπαιζε με δέκα παίκτες για 80 και βάλε λεπτά ήταν εξαιρετική κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, προηγούταν μέχρι το τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά με οφ σάιντ γκολ του Μαμπουλού στο τέλος δέχθηκε την ισοφάριση και αποχαιρέτισε με πικρό τρόπο τη σεζόν, μένοντας 11 βαθμούς πίσω από την κορυφή.

H ΑΕΚ μπήκε με όρεξη στο γήπεδο, είχε καλή κυκλοφορία, δέχθηκε μία αντεπίθεση όπου χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια ο Μπάρκας, αλλά πατούσε καλύτερα στο χορτάρι, μέχρι που ο ασυγχώρητος Αραβίδης κουτούλησε τον Μπέριο και δέθχηκε ορθώς την κόκκινη κάρτα στο 10’. Νωρίτερα ο Αραβίδης είχε δεχθεί σκληρό μαρκάρισμα από πίσω από τον Μιχαήλ με τον Τίκα να χαρίζεται στον αρχηγό του ΠΑΣ, αλλά στη ροή του παιχνιδιού και μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου ο διαιτητής φόρτωσε τους φιλοξενούμενους με τέσσερις κίτρινες (όλες σωστές).

Η Ένωση παρά το σοκ της αποβολής συνέχισε να είναι καλύτερη, παίζοντας με 4-1-3-1, τον Σιμόες κόφτη και τρεις παίκτες πίσω από τον Πέκχαρτ, τον Πατίτο αριστερά, τον Μάνταλο στον άξονα και τον Γιόχανσον δεξιά. Ο ΠΑΣ με σύστημα 3-5-2 δεν μπορούσε να ανακτήσει τον έλεγχο του αγώνα και στάθηκε τυχερός στο 32΄, όταν το πέναλτι που κέρδισε ο Πατίτο δεν κατάφερε να το αξιοποιήσει ο Μάνταλος, ο οποίος σημάδεψε το δεξί δοκάρι.


Στην επανάληψη η ποδοσφαιρική λογική έλεγε πως τα Γιάννινα θα ισορροπήσουν τον αγώνα, αλλά αυτό δεν έγινε, η ΑΕΚ συνέχισε να έχει τον έλεγχο και με σχεδόν… συγκινητική κυκλοφορία της μπάλας έψαχνε τις φάσεις. Επειδή της έλειπε ένας επιθετικός δεν έφτανε συχνά σε τελικές, αλλά οι παίκτες της έδειχναν να διαθέτουν την ψυχραιμία  και τα πνευμόνια να βρουν το γκολ και το βρήκαν, με ανορθόδοξο τρόπο μεν, αλλά το βρήκαν, Στο 67’ ο Περιστερίδης έχασε την μπάλα μετά από σουτ του Γιόχανσον και ο Γκάλο από κοντά την έδωσε στον Πέκχαρτ που έκανε το 1-0.

Στη συνέχεια και εντελώς λογικά ο ΠΑΣ ισορρόπησε, η ΑΕΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Χριστοδουλόπουλο και στο τέλος ο Μπάρκας βιάστηκε να εκτελέσει ένα ελεύθερο, τα Γιάννινα κέρδισαν το κόρνερ και ισοφάρισαν με ένα γκολ που δεν έπρεπε να μετρήσει, όπως ορθώς δε μέτρησε ένα γκολ του Μιχαήλ δευτερόλεπτα νωρίτερα.

Ανεξαρτήτου αποτελέσματος, η ΑΕΚ πρέπει να στηρίξει τον Ζοζέ Μοράις, ο άνθρωπος δείχνει να ξέρει πώς να αξιοποιήσει το ρόστερ που έχει και η βαθμολογική συγκομιδή από τότε που ανέλαβε δεν συνάδει με το αγωνιστικό πρόσωπο που εμφανίζει η ομάδα, σε σχέση πάντα με το οικοδόμημα του Κετσπάγια.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Ντιντάκ, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος (76’ Γαλανόπουλος), Αραβίδης, Πατίτο (77’ Χριστοδουλόπουλος), Πέκχαρτ (87’ Βάργκας).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Περιστερίδης, Τζημόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Μπουκουβάλας, Κούτρης, Γαρουφαλιάς (86΄Γιάκος), Κοζορώνης (72’ Κόντε), Ακόστα (76΄Ναδάλες), Ζάιρο, Μαμπουλού.
Πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ