2012-05-19 14:47:03
Φωτογραφία για Δημοψήφισμα για το Ευρώ: Δεν ήταν πρόταση, αλλά βολιδοσκόπηση...
Δεν ήταν πρόταση για δημοψήφισμα, αλλά...βολιδοσκόπηση για δημοψήφισμα, με την σύμφωνη γνώμη του Eurogroup τελικά αυτή η τρίλεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχα χθες ο Ελληνας Πρόεδρος Κ.Παπούλιας με την Γερμανίδα Καγκελάριο Α.Μέρκελ ενω βρισκόταν στο γραφείο του ο Γερμανός Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μ.Σούλτς που του έλεγε οτι "δεν μπλοφάρουμε σε όσα λέμε...".

Σύμφωνα μάλιστα με τον Γερμανικό Τύπο σήμερα που ασχολείται με το θέμα, το θέμα συζητήθηκε στο τελευταίο "Γιουρογκρουπ" αι εξουσιοδοτήθηκε ο τότε υπουργός Οικονομικών Φ.Σαχινίδης να μεταφέρει στην ελληνική κυβέρνηση και τους αρχηγούς αυτή την...ιδέα! Αν και απο το περιβάλλον του πρώην υπουργού διαψεύδεται αυτή η πληροφορία, το θέμα φέρεται να συζητηθηκε και κατα τη διάρκεια της απονομής των βραβείων "καρλομάγνου" όπου και βραβευθηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών κ.Σόϊμπλε παρουσία του επικεφαλής του "Γιουρογκρουπ" κ.Γιούνγκερ ( ο οποίος εκείνη την ημέρα έκανε μια εξαιρετικά θετική δήλωση υπερ της Ελλάδας μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους).


Όπως προκύπτει λοιπόν από δημοσίευμα της Süddeutsche, στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι 16 υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ζήτησαν από τον πρώην υπουργό Φίλιππο Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Άλλο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος δεν προχώρησε σε συγκεκριμένη πρόταση, αλλά επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εάν συμφωνεί με μία τέτοια απόφαση.

Σύμφωνα με ανταπόκριση της Deutsche Welle, η εφημερίδα Süddeutsche του Μονάχου αφιερώνει ολόκληρη τη δεύτερη σελίδα στην Ελλάδα με τον τίτλο «Σύγχυση από τα λόγια της Αθήνας». Η αρθρογράφος της εφημερίδας γράφει πως στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας οι συμμετέχοντες υπουργοί ζήτησαν από τον Έλληνα υπουργό Φιλ.Σαχινίδη να διερευνήσει στην Αθήνα το ενδεχόμενο ενός δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, η ανταποκρίτρια της εφημερίδας στην Αθήνα Κριστιάνε Σλέτσερ, εκφράζει την άποψη ότι οι Έλληνες φαίνεται να επέστρεψαν στα μετριοπαθή κόμματα και ότι κάθε παρέμβαση από έξω τους σπρώχνει πρακτικά προς ριζοσπαστικά κόμματα.

«Όπως και πριν λίγες μέρες πριν τις εκλογές στις 6 Μαΐου η εκ του μακρόθεν παρέμβαση Σόιμπλε στους Έλληνες να ψηφίσουν πολιτικούς που τάσσονται υπέρ του μνημονίου ενίσχυσε ουσιαστικά τον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι μπορεί να γίνει και τώρα. Ο Τσίπρας ίσως χαίρεται όταν Ευρωπαίοι πολιτικοί προτείνουν μαζί με τις εκλογές να γίνει και δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας ή όχι στο ευρώ» υποστηρίζει η Σλέτσερ.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ