2012-06-03 22:57:48
Φωτογραφία για Οι «μπέμπηδες» έγιναν άντρες!
Η κυριαρχία του Ολυμπιακού έλαβε τέλος! Η μπίλια έκατσε στο… μπλε και η Βουλιαγμένη είναι Πρωταθλήτρια Ελλάδας για πρώτη φορά μετά το 1998, μετά το ψυχοφθόρο 11-10 επί του Ολυμπιακού στην διαδικασία των πέναλτι.

Δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ιδανικότερο κλείσιμο στον Λαιμό… Νταμπλ για το συγκρότημα του Τεό Λοράντου που έπειτα από 14 χρόνια επιστρέφει και πάλι στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος, αναγκάζοντας τον επί έξι συναπτά έτη Πρωταθλητή Ολυμπιακό να παραδώσει τα σκήπτρα του, βάζοντας τέλος στην κυριαρχία του.

Πραγματικά συναρπαστική η σειρά των τελικών, με τις δύο ομάδες να αποδεικνύουν εμπράκτως γιατί η ελληνική υδατοσφαίριση σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο είναι ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις του αθλήματος. Πάθος, ένταση και παίκτες που τα έδωσαν όλα μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, έστω κι αν δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Όλα είναι όμως μέσα στο παιχνίδι, όταν η μπάλα «καίει» και ο χρόνος κυλάει σε βάρος σου.


Έτσι και στον τελευταίο αγώνα στον Λαιμό. Οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν θεαματική είσοδο στο κολυμβητήριο, ερχόμενοι από τη θάλασσα (!) για να παρακολουθήσουν το κρίσιμο αυτό ματς, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν να διατηρηθούν και φέτος στα ψηλά! Όχι ότι δεν μπορούσαν! Όταν όμως ένας αγώνας κρίνεται στις λεπτομέρειες… Θα μπορούσε να μπει το πέναλτι του Μάζη στην κανονική διάρκεια ή ακόμη και το σουτ του Μπλάνη στην εκπνοή του δεύτερου τρίλεπτου της παράτασης. Δεν έγινε όμως Ισορροπημένο το ματς ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τον Νίκο Δεληγιάννη και τον Κώστα Τσαλκάνη κάτω από τα δοκάρια να κάνουν όλη τη δουλειά! Στην κυριολεξία. Χαμηλά τα ποσοστά στον παίκτη παραπάνω για αμφοτέρους, με τους δύο πορτιέρο να είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό, μέχρι το 7-7 της κανονικής περιόδου, σκορ που δεν άλλαξε ούτε στα δύο 3λεπτα της παράτασης. Χαρακτηριστικό είναι ότι καμία από τις δύο ομάδες δεν σκόραρε στα τέσσερα τελευταία λεπτά της 4ης περιόδου και στον έξτρα χρόνο της παράτασης. Ο Τσαλκάνης, όμως, ήταν εκείνος που πήρε όλη τη δόξα στο τέλος.

Απέκρουσε το πέναλτι του Δελακά και στη συνέχεια αυτό του Κατρουτζανάκη, για να βάλει τη σφραγίδα του στο τέλος ο Αλέξανδρος Γούνας διαμορφώνοντας το τελικό 11-10.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν χωρίς τους προπονητές τους στον έξτρα χρόνο -ο Θοδωρής Βλάχος για τον Ολυμπιακό ακόμη πιο πριν- μετά την αποβολή τους από τον πάγκο για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές.

Στα στατιστικά τώρα, ο Μανώλης Μυλωνάκης έγινε ο πρώτος Έλληνας που σηκώνει κούπα με τρεις διαφορετικές ομάδες, μετά τον Ολυμπιακό και τον Εθνικό, ενώ ο Ολυμπιακός μένει με άδεια τα χέρια, χωρίς Κύπελλο ή Πρωτάθλημα για πρώτη φορά από το 1995!

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-2, 2-2, 1-1

Παράταση: 0-0, 0-0

Πέναλτι: 4-3

Βουλιαγμένη (Τεό Λοράντος): Καρούντζος 1, Γούνας 2, Αφρουδάκης 3, Μυλωνάκης 2, Ελμισιάν 1, Βλαχόπουλος 1, Τίγκας 1.

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Μουρίκης 2, Δελακάς 3, Χατζηκυριακάκης 1, Μάζης 2, Φουντούλης 1, Κολόμβος 1.

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ζώδια και άντρες
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ζώδια και άντρες
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ