2012-06-05 18:30:03
Φωτογραφία για Πάτρα: Στο τραπέζι το μεταναστευτικό με το φόβο της νέας έκρηξης
Η αναζήτηση κοινής συνισταμένης σε ότι αφορά στη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος που μαστίζει την Πάτρα επί χρόνια θα αποτελέσει το ζητούμενο... της ευρείας σύσκεψης φορέων που συγκαλεί για την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των κατοίκων στις νότιες συνοικίες της Αχαϊκής πρωτεύουσας βρίσκεται σε στάση αναμονής ενώ παραμένουν σε ισχύ τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. γύρω από χώρους όπου έχουν καταφύγει λαθρομετανάστες προκειμένου να αποτρέψουν νέο κύκλο επεισοδίων.

Αναλυτικότερα:

Οι προτάσεις των τοπικών φορέων αλλά και των εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων για τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης στην Πάτρα θα συζητηθούν την προσεχή Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 11 το πρωί, σε συνάντηση που συγκαλεί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε στην τελευταία συνεδρίαση του, στις 24 Μαΐου, το Περιφερειακό Συμβούλιο.


Η συνάντηση θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής στο παλαιό κτίριο της Περιφέρειας (νέα εθνική οδός Πατρών – Αθηνών 28, 1ος όροφος) και σ’ αυτήν έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας και Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο Δήμαρχος Πατρέων Γιάννης Δημαράς, οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, οι επικεφαλής των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Πάτρας, οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων και εκπρόσωποι της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων στις νότιες συνοικίες της Πάτρας.

«Είναι προφανές ότι καμία προτεινόμενη λύση δεν είναι δυνατόν να έχει πρακτική εφαρμογή εάν δεν στηρίζεται σε μια στοιχειώδη βάση συμφωνίας μεταξύ όλων των ενδιαφερομένων πλευρών», αναφέρει στο κείμενο της πρόσκλησης του ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Κατσιφάρας έχει ήδη ενημερώσει, απ’ την Παρασκευή, την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων σημειώνοντας ότι «η Περιφέρεια έχει εξετάσει όλες τις πτυχές του προβλήματος και έχει διαμορφώσει θέση, με άξονα την απόφαση που ελήφθη στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Βόνιτσα, στις αρχές Απριλίου». Ωστόσο, είναι χρήσιμη μια ευρεία συζήτηση επί των προτάσεων όλων των πλευρών ώστε να καθοριστεί ένα ενιαίο πλαίσιο και να τεθούν σαφείς στόχοι.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δεν ανησυχούν στον Ολυμπιακό
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δεν ανησυχούν στον Ολυμπιακό
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ