2012-06-06 16:42:16
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΟΨΕΙ 205 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ!
Ένας οφθαλμίατρος συνελήφθη από αστυνομικούς της Οικονομικής Αστυνομίας, γιατί δεν είχε εκδώσει 205 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών Παράλλήλα, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο μικροβιολόγων γιατί δεν είχαν καταχωρηθεί...

ασθενείς στα βιβλία επισκεπτών και δεν είχαν εκδόσει αποδείξεις παροχής υπηρεσιών.

Η σύλληψη του οφθαλμιάτρου, 64 ετών, ο οποίος διατηρεί ιατρείο στο Αιγάλεω. Ο αρχικός έλεγχος του ιατρείου και των βιβλίων του είχε γίνει στα τέλη Ιουλίου του 2011, ύστερα από τηλεφωνική καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012., όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 1 απόδειξης.

Στη συνέχεια από το λεπτομερή έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι από τις αρχές Ιανουαρίου του 2011 έως και τον Ιούλιο δεν είχε εκδώσει τις 200 και πλέον αποδείξεις για παροχή ιατρικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, το εύρος και η έκταση της συγκεκριμένης φορολογικής παράβασης εμπίπτει στις διατάξεις της φοροδιαφυγής και έχει το χαρακτήρα του διαρκούς εγκλήματος.


Η δικογραφία που σχηματίζεται αφορά πράξεις που προβλέπονται στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων, καθώς και στις διατάξεις που αφορούν στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Οι μικροβιολόγοι διατηρούν γραφεία στην Αθήνα και τον Πειραιά και οι παραβάσεις για τις οποίες κατηγορούνται, διαπιστώθηκαν και αυτές σε χεσινό έλεγχο.

Σε βάρος των κατηγορουμένων γιατρών σχηματίστηκαν δικογραφίες, οι οποίες, μετά τον περαιτέρω αστυνομικό φορολογικό έλεγχο, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλλήλα, ενημερώνονται οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή και των αντίστοιχων κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για καταγγελίες που αφορούν σε ανάλογες φορολογικές παραβάσεις λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, καθώς και η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected], όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ