2012-06-07 09:02:04
Φωτογραφία για ΟΥΡΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Εικόνες ντροπής από χθες στα φαρμακεία μιας πολιτισμένης, ευρωπαϊκής χώρας

Ουρές σχημάτισαν από νωρίς το πρωί της Πέμπτης στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι με σοβαρές παθήσεις προκειμένου να βρουν τα φάρμακά τους.

Ενδεικτική της δραματικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται χιλιάδες καρκινοπαθείς και άλλοι συμπολίτες μας με βαριές ασθένειες όπως σκλήρυνση κατά πλάκας, είναι η «κραυγή» απόγνωσης μιας ασφαλισμένης στο φαρμακείο του Οργανισμού στην Άγίου Κωνσταντίνου.

Ο υπηρεσιακός υπουργός υγείας, Χρήστος Κίττας, εξέφρασε την Τετάρτη την πεποίθησή του ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση για τη χορήγηση φαρμάκων υψηλού κόστους σε βαριά πάσχοντες.

Σύμφωνα με τον κ. Κίττα οι ελλείψεις οφείλονται σε καθαρά διαδικαστικά θέματα παραγγελιών που επιλύονται άμεσα, ενώ για την ταλαιπωρία των ασθενών στα λιγοστά φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, απηύθυνε πρόταση στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο να διαθέσουν 100 ιδιωτικά φαρμακεία για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η απάντηση του κ. Αμπατζόγλου ήταν «ή όλα ή κανένα» και αυτό είναι και ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί μεταξύ φαρμακοποιών και ΕΟΠΥΥ, με τους πρώτους να επιμένουν στη συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και ο εφοδιασμός των δημόσιων νοσοκομείων, τα φαρμακεία των οποίων θα λειτουργούν πρωί και απόγευμα.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ