2012-06-07 09:03:09
Φωτογραφία για Μήνυμα αναγνώστη: Η ψήφος στην ΝΔ δεν είναι χαμένη!
Ονομάζομαι Θεόδωρος. Το επώνυμο μου δεν θέλω να το αποκαλύψω αλλά νομίζω δεν έχει και σημασία μπροστά σε αυτά που θέλω να καταθέσω. Δεν ντρέπομαι καθόλου να πω πως είναι ψηφοφόρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν ντρέπομαι να λέω πως είμαι δημόσιος υπάλληλος, όπως και κανένας συνάδελφος μου δεν θα έπρεπε να κάνει.

Το 2009 σε μια προκήρυξη του ΑΣΕΠ για θέσεις εργασίας στο μετρό, σαν απόφοιτος ηλεκτρολόγος τεχνικής σχολής έκανα και εγώ τα χαρτιά μου να διοριστώ. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα περνούσα βάση όσων έγραψα μιας και παρέδωσα σχεδόν «λευκή» σε σωστές απαντήσεις κόλα. Όμως η γνωριμία μου με εκλεγμένο βουλευτή από τότε του Νομού Πρεβέζης της Νέας Δημοκρατίας βοήθησε ώστε ένα μήνα μετά να διοριστώ σαν μόνιμος μάλιστα μαζί με αρκετούς συμπατριώτες μου, και από τότε εργάζομαι βγάζοντας τίμια το ψωμί μου όπως πολλοί Έλληνες στην συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία. Το όνομα του βουλευτή Πρεβέζης ξεκινά από Τ. (δεν θέλω να μπλέξω με την ονοματολογία) ενώ ο διορισμός μου έγινε λίγο πριν τις εκλογές του 2009. Από τότε φυσικά χρωστάω «αιώνια» ευγνωμοσύνη στον άνθρωπο αυτό.


Προσωπικά δεν το βλέπω σαν «βύσμα». Είμαι απλά ένας εργαζόμενος στο METRO, ανάμεσα σε πολλούς άλλους, που δεν κλέβω και δουλεύω βγάζοντας τίμια τα χρήματα μου. Εξ άλλου αν δεν ήμουν εγώ σε αυτή την θέση, θα ήταν κάποιος άλλος. Μπορεί όμως κάποιος να πει ότι αυτός ο άλλος θα έκανε καλύτερα την δουλειά από έμενα; Εγώ αμφιβάλλω μιας και θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έντιμο για να κάθομαι απλά να κλέβω χρήματα του δημοσίου.

Από τότε πέρασαν τρία χρόνια περίπου και οι ζωές μας άλλαξαν αρκετά. Ενώ όταν πρωτοδιόριστηκα έπαιρνα γύρω στα 1700 ευρώ (μαζί με τα επιδόματα), έχω υποστεί τον τελευταίο καιρό μείωση περίπου 400 ευρώ. Αφού έτσι έπρεπε να γίνει όμως, καλώς έγινε. Αν η χωρά δεν έχει να με πληρώσει όσα συμφώνησε να μου δίνει στην αρχή, μπορεί να έχω ένα παράπονο αλλά πρέπει να το αποδεχτώ όπως πρέπει να το αποδεχτούμε όλοι μας! Θεωρώ πως θα ήταν πολύ ευκολότερο για όλους να καταλάβουμε τις δυσκολίες που θα έχει η αυριανή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αν το ΠΑΣΟΚ δεν εκλέγονταν το 2009 παραμυθιάζοντας τον λαό λέγοντας πως χρήματα υπάρχουν.

Μπορεί να έχω προβλήματα με το ΠΑΣΟΚ, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να συγκυβερνήσει μαζί με το δικό μου κόμμα αν αυτό διασφαλίσει την σωτηρία της χώρας. Εμείς, οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς και οι Νεοδημοκράτες-φιλελευθεροι στην Ελλάδα πρέπει 17 Ιουνη να ενωθούμε δίνοντας δύναμη εξουσίας σε αυτούς που θα διαφυλάξουν τις δουλειές μας. Όταν διορίστηκα, ήξερα πως εξασφάλισα το μέλλον μου. Νομίζω κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν θέλει ξαφνικά να φλερτάρει με την ιδέα της απόλυσης και είμαστε πρόθυμοι να υποστούμε και άλλες μειώσεις αρκεί να έχουμε τις δουλειές μας. Ο δημόσιος τομέας δεν θα πρέπει ποτέ να εξισωθεί με τον ιδιωτικό. Δεν έχω κάτι με τους ιδιωτικούς υπαλλήλους, αλλά εμείς είμαστε αυτοί που προσφέρουμε παροχές στο κράτος, εμείς εργαζόμαστε για την χώρα και όχι για την τσέπη κάποιου εργοδότη όποτε και η δική μας δουλειά πρέπει να απαιτεί περισσότερο σεβασμό και ασφάλεια. Και η ασφάλεια αυτή θα εξασφαλίζει μόνο να βγει πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία. Γι αυτό και συνιστώ την προσοχή σας!

Όλοι οι Νεοδημοκράτες καθώς και οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να συσπειρωθούμε! Η ανεργία λένε είναι στο 25%. Αμφιβάλλω αν είναι τόσο. Τα στοιχεία αυτά παρουσιάζονται από το ΠΑΣΟΚ τώρα για να βλάψουν την δεξιά παράταξη. Νομίζω πως όποιος θέλει βρίσκει δουλειά. Ο βουλευτής που με βοήθησε στον διορισμό μου μου εγγυήθηκε τον Απρίλιο πως μέσα στον χειμώνα θα γίνουν και άλλες προκηρύξεις για το δημόσιο. Η γυναίκα μου πιθανότατα θα κάνει τα χαρτιά της και έχει μόρια να προληφθεί. Όπως ίσως και εσείς. Αρκεί να έχετε κάποιες γνωριμίες και να είστε τίμιοι. Το αναφέρω αυτό σαν απόδειξη ότι υπάρχουν δουλείες και θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας. Μόνο η Νέα Δημοκρατία όμως μπορεί να δώσει τέτοιες προοπτικές. Οι αριστερές κυβερνήσεις είναι επικίνδυνες.

Δεν είναι ανάγκη να αλλάξουμε εμείς τον κόσμο. Δεν έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε. Δεν είμαστε παρά μια μόνο κουκίδα στον χάρτη. Καλυτέρα να κοιτάξουμε το ατομικό μας συμφέρον και το πώς θα επιβιώσουμε σε αυτό το παγκόσμιο χάος. Δεν ζούμε ούτε στο 1821 ούτε στο 1940. Τότε προβάλλαμε αντίσταση και αυτό που καταφέραμε ήταν απλά να έχουμε πολλές ανθρώπινες απώλειες. Καλό θα είναι να εντάξουμε την διπλωματία στα σχεδία μας μιας και έτσι θα προχωρήσουμε. Οι επαναστάσεις πέθαναν μαζί με τον Τσε Γκεβάρα(αλήθεια αυτός ήταν πραγματικός επαναστάτης;)
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ