2012-06-08 00:25:03
Φωτογραφία για Τσίπρας: Δεν έχουμε ανάγκη καμία task force για να λειτουργήσει σωστά το δημόσιο
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επισκέφτηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε λόγο για καταπολέμηση της παθογένειας... της δημόσιας διοίκησης με αξιοποίηση του άρτια εκπαιδευμένου στελεχικού δυναμικού της και χωρίς απολύσεις, ενώ επίσης κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ότι επέβαλαν κομματοκρατία και πελατειακές σχέσεις.

«Δεν έχουμε ανάγκη καμία task force για να μας δείξει τι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχουν οι δυνατότητες αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση για ένα δημόσιο τομέα που θα στηρίζεται στην αξιοκρατία και στα εκπαιδευμένα στελέχη της δημόσιας διοίκησης», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι «η παθογένεια της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας έγκειται κυρίως στο γεγονός της λαφυραγώγησης του δημόσιου τομέα από τις κυβερνήσεις που επιβάλουν μια κομματοκρατία, που επιβάλουν πελατειακές σχέσεις, από τους υπουργούς που κάθε φορά που αναλαμβάνουν φέρνουν μαζί τους στρατιά συμβούλων και μετακλητών που παρακάμπτουν την ιεραρχία στη δημόσια διοίκηση και κυρίως από την έλλειψη στρατηγικού και επιτελικού σχεδιασμού».


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ακόμη ότι «δεν θέλουμε να βασιστούμε σε ένα κράτος πελατειακό, έτσι όπως το έστησαν τα δυο κόμματα εξουσίας» και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν είμαστε με το κράτος. Είμαστε με τις ανάγκες της κοινωνίας και θέλουμε ένα δημόσιο αξιοκρατικά δομημένο προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, τις ανάγκες του πολίτη».

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ και τον Αντ. Σαμαρά ότι «με λυσάρι το μνημόνιο, προβλέπουν 150 χιλιάδες απολύσεις ως το 2015, προκειμένου να συνεχίσει όμως ο δημόσιος τομέας να είναι γραφειοκρατικός και δυσλειτουργικός». Όπως είπε, «οι απολύσεις θα συρρικνώσουν τις αναγκαίες εκείνες λειτουργίες του. Δεν θα άρουν τους βασικούς παράγοντες που δημιουργούν την παθογένεια στο δημόσιο τομέα, δηλαδή την κομματοκρατία, τη γραφειοκρατία, την έλλειψη στρατηγικής».

«Θα εμπιστευτούμε τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης. Θα προωθήσουμε τομές και αλλαγές που θα αφήσουν πίσω τους, στην εκάστοτε κυβέρνηση τη δυνατότητα να έχει ένα χρήσιμο εργαλείο», συνέχισε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε: «Η δημόσια διοίκηση είναι ένα εργαλείο για την άσκηση πολιτικής, για να γίνει πιο αποτελεσματικό το κράτος, για να μπορέσουμε να έχουμε ανάπτυξη με κοινωνική ανταποδοτικότητα».
eklogika.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ