2019-12-31 10:16:44
Φωτογραφία για Αυστραλία: Δύο ακόμη νεκροί στις πυρκαγιές ενώ χιλιάδες πολίτες βρίσκουν καταφύγιο στη θάλασσα
Δύο ακόμη άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν παγιδεύτηκαν στις φλόγες στη Νέα Νότια Ουαλία, ενώ χιλιάδες πολίτες βρήκαν καταφύγιο στη θάλασσα, καθώς τα πύρινα μέτωπα κατευθύνονται τάχιστα προς τις ακτές της Αυστραλίας. Στις φονικότερες πυρκαγιές στην ιστορία του έθνους, έχουν συνολικά χάσει τη ζωή τους εννέα πολίτες, τρεις πυροσβέστες και εξακολουθεί να αγνοείται ένας ακόμη πολίτης στη Νέα Νότια Ουαλία.

Δεκάδες θέρετρα μεταξύ του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης παραμένουν αποκλεισμένα λόγω των πυρκαγιών που μαίνονται ανεξέλεγκτες. Ντόπιοι κάνουν λόγο για «τρομακτική εμπειρία», καθώς χιλιάδες έσπευσαν να προστατευθούν στις παραλίες και στις αποβάθρες κάτω από τον κόκκινο ουρανό.  Τέσσερις ακόμη άνθρωποι αγνοούνται στη Βικτόρια, αν και οι αρχές δεν έχουν δώσει μέχρι στιγμής περισσότερες πληροφορίες.

Χιλιάδες στρέμματα γης έχουν καταστραφεί και περισσότερα από 900 σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες από την έναρξη της περιόδου των πυρκαγιών, η οποία φέτος άνοιξε πολύ νωρίτερα, με τους ειδικούς να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το θερμόμετρο άγγιξε χθες τους 40 βαθμούς Κελσίου σε όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας, ενώ χιλιάδες παραθεριστές στη Βικτόρια αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή, καθώς η άνοδος της θερμοκρασίας και οι ισχυροί άνεμοι ενισχύουν τις πυρκαγιές που συνεχίζουν να μαίνονται στη συγκεκριμένη πολιτεία.

Η ομοσπονδιακή Κυβέρνηση συμφώνησε να συμμετάσχουν στην εκκένωση σε Βικτόρια και Νέα Νότια Ουαλία, όπου πολίτες παραμένουν παγιδευμένοι, οχήματα του στρατού.

ΑΜΠΕ/Reuters/BBC/Guardian

«The New Daily Mail» 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ