2021-08-20 08:02:15
Φωτογραφία για Πρέπει οι ΗΠΑ να επενδύσουν σε περισσότερα δρομολόγια τρένων;
Δεν είναι μυστικό ότι οι ΗΠΑ υστερούν από πολλά μέρη του κόσμου όσον αφορά τα ταξίδια με τρένο. Συγκρίνετε έναν χάρτη των επιβατικών σιδηροδρομικών γραμμών στις ΗΠΑ με την Ευρώπη και πολλές περιοχές στην Ασία και είναι σαφές ότι η υποδομή των επιβατικών σιδηροδρομικών γραμμών μας λείπει.

Της Madison Blancaflor

Αλλά γιατί συμβαίνει αυτό και πρέπει οι ΗΠΑ να κάνουν περισσότερα για να καλύψουν τον υπόλοιπο κόσμο όταν πρόκειται για ταξίδια με τρένο;

«Πολιτισμός αυτοκινήτου» στις ΗΠΑ

Μια κοινή απάντηση στο πρώτο ερώτημα είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν «κουλτούρα αυτοκινήτου».

Ως κάποιος που παράτησε πρόσφατα το αυτοκίνητό μου όταν μετακόμισα στη Νέα Υόρκη, συμφωνώ με αυτό. Ακόμη και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές του μετρό σε όλη τη χώρα, οι άνθρωποι συχνά εξακολουθούν να οδηγούν. Έζησα στη Σάρλοτ - που απέχει πολύ από μια μικρή πόλη - για τρία χρόνια και οι περισσότεροι άνθρωποι οδηγούσαν.


Ωστόσο, υπάρχει ένας λόγος που έχουμε μια κουλτούρα αυτοκινήτου στην Αμερική - με απλά λόγια, πληρώσαμε για αυτό.

«Περάσαμε δεκαετίες, πολλές δεκαετίες, επιδοτώντας άλλα μέσα μεταφοράς και όχι επιδοτήσεις σιδηροδρόμων», δήλωσε στο TPG ο Τζιμ Μάθιους, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ένωσης Σιδηροδρομικών Επιβατών. «Και κάθε πρωτοετής φοιτητής οικονομικών θα σας πει ότι αν έχετε κάτι που έχει επιδοτηθεί και ανταγωνίζεται κάτι που δεν επιδοτείται, το επιδοτούμενο θα κερδίσει».

(Φωτογραφία από Phototravel/Getty Images)

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ξόδεψε αυτό που τώρα ισοδυναμεί με δισεκατομμύρια δολάρια στα τέλη της δεκαετίας του 1950 για ένα εθνικό πρόγραμμα εθνικών οδών, επιδοτήσεις αεροπορικής βιομηχανίας, έργα καναλιών και άλλα. Συγκριτικά, σύμφωνα με τον Mathews, η βιομηχανία των επιβατικών σιδηροδρόμων δεν έλαβε υποστήριξη φορολογουμένων.

Αντ 'αυτού, οι ιδιωτικές σιδηροδρομικές εταιρείες έμειναν να πληρώνουν ολόκληρο το λογαριασμό οποιωνδήποτε έργων συντήρησης και νέων κατασκευών και κατέληξαν να πληρώσουν εκατομμύρια φόρους αντί να λάβουν δολάρια φορολογουμένων για βοήθεια.

Με βάση αυτή τη σύγκριση και μόνο, δεν είναι δύσκολο να δούμε πώς φτάσαμε εδώ.

Οφέλη από το επιβατικό σιδηρόδρομο

Υπάρχουν πολλά πολιτιστικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη από την ύπαρξη σταθερής σιδηροδρομικής υποδομής επιβατών.

Από πολιτιστική άποψη, περισσότερες διαδρομές τρένων στις ΗΠΑ - τόσο επιλογές υπεραστικών μεταφορών όσο και μεγαλύτερες σιδηροδρομικές διαδρομές - σημαίνουν περισσότερες επιλογές ταξιδιού και έναν πιο βολικό τρόπο μετακίνησης, επίσκεψης οικογένειας ή φίλων, μετακίνησης μεγαλύτερων αποστάσεων και πολλά άλλα.

Από οικονομική άποψη, τα ταξίδια με τρένο προσφέρουν φθηνότερη μεταφορά για τους ταξιδιώτες με χαμηλό κόστος και παρέχουν περισσότερους τρόπους για τη διάδοση του οικονομικού πλούτου.

"Ο τρόπος που μου αρέσει να το περιγράφω είναι ότι τα επιβατικά τρένα μοιάζουν με φορτηγά τρένα για πορτοφόλια", δήλωσε ο Mathews.

Κάποιος που παίρνει τρένο από τη μια πόλη στην άλλη δεν ξοδεύει χρήματα μόνο για ένα εισιτήριο τρένου. Θα αγοράσουν γεύματα και αναμνηστικά. Θα μείνουν σε ξενοδοχεία, καμπίνες ή ενοικιάσεις σπιτιών. Θα αγοράσουν εισιτήρια εισόδου στο μουσείο ή θεματικό πάρκο ή θα πληρώσουν άλλα τέλη εισόδου για τουριστικά αξιοθέατα. Επομένως, όχι μόνο οι τοπικές επιχειρήσεις εισέρχονται μετρητά, αλλά αυτοί οι χώροι προσλαμβάνουν περισσότερους εργαζόμενους επίσης και βελτιώνουν την αγορά εργασίας σε αυτούς τους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον Mathews, το υπεραστικό δίκτυο της Amtrak συνεισφέρει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια στην αμερικανική οικονομία κάθε χρόνο και η Amtrak στο σύνολό της συνεισφέρει πιο κοντά στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Η Αμερικανική Ένωση Δημοσίων Μεταφορών ισχυρίζεται ότι κάθε 1 $ που επενδύεται σε σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας δημιουργεί 4 $ σε οικονομικά οφέλη.

«Ξέρετε, ξοδεύουμε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια για να έχουμε ένα Amtrak και θα πάρουμε πίσω 8 δισεκατομμύρια δολάρια ΑΕΠ. Αυτή είναι μια πολύ καλή συμφωνία », δήλωσε ο Μάθιους.

(Φωτογραφία από Education Images/Universal Images Group μέσω Getty Images)

Τα ταξίδια με τρένο είναι επίσης καλύτερα για το περιβάλλον.

Στις αρχές Αυγούστου, η έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή ακούστηκε ως «κόκκινος κώδικας για την ανθρωπότητα» από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με έκθεση του Reuters. Με τα λόγια του προέδρου Μπάιντεν, «Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε την κλιματική κρίση. Τα σημάδια είναι αναμφισβήτητα. Η επιστήμη είναι αδιαμφισβήτητη. Και το κόστος της αδράνειας συνεχίζει να αυξάνεται ».

Ένα μέρος της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής στις ΗΠΑ περιλαμβάνει την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο ταξιδεύουμε και ποια καύσιμα χρησιμοποιούμε. Ενώ η προσθήκη περισσότερων διαδρομών τρένων είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση, αυτές οι μακροπρόθεσμες περιβαλλοντικές επιπτώσεις ενός μειωμένου αποτυπώματος άνθρακα είναι σημαντικές.

"Το Amtrak είναι 46% πιο ενεργειακά αποδοτικό από το ταξίδι με αυτοκίνητο", δήλωσε ο Mathews. «Αυτό το κάνεις 30 εκατομμύρια άνθρωποι, 40 εκατομμύρια άνθρωποι, 50 εκατομμύρια άνθρωποι… αυτό θα έκανε τεράστια διαφορά».

Όσο περισσότερες διαδρομές προσθέτετε στις ΗΠΑ, τόσο περισσότεροι επιβάτες οδηγούν και τόσο μεγαλύτερη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα θα μπορούσαμε δυνητικά να δούμε.

Η ετυμηγορία: Τα ταξίδια με τρένο είναι μια απαραίτητη επένδυση για τις ΗΠΑ

Τα ταξίδια με τρένο φέρνουν οικονομική ανάπτυξη στις κοινότητες που εξυπηρετούνται από την Amtrak και άλλες επιλογές σιδηροδρόμων.

Σύμφωνα με την APTA, οι ΗΠΑ δεν μπορούν να κατασκευάσουν αρκετούς αυτοκινητόδρομους ή διαδρόμους αεροδρομίων για να υποστηρίξουν τη συνεχιζόμενη αύξηση του πληθυσμού των ΗΠΑ. Για να αντιμετωπιστεί αυτό είναι απαραίτητες εναλλακτικές επιλογές ταξιδιού (συμπεριλαμβανομένου του σιδηροδρόμου).

Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις είναι επίσης καλά τεκμηριωμένες. Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Σιδηροδρόμων, οι σιδηροδρομικές γραμμές υψηλής ταχύτητας είναι οκτώ φορές πιο αποτελεσματικές από τις πτήσεις και τέσσερις φορές πιο αποδοτικές από την οδήγηση.

Ανεξάρτητα από τη μετρική που εξετάζετε, το ταξίδι με τρένο είναι μια επένδυση που δεν αξίζει μόνο στις ΗΠΑ, αλλά μια απόλυτη αναγκαιότητα για το μέλλον.

«Δεν υπάρχει περιοχή της χώρας που να μην επωφελείται από πρόσθετες ή βελτιωμένες υπηρεσίες», δήλωσε ο Μάθιους.

Ευτυχώς, το Κογκρέσο βάζει κάποια χρήματα για τη βελτίωση και την επέκταση των επιλογών ταξιδιού με τρένο στις ΗΠΑ

Η Γερουσία παρουσίασε πρόσφατα ένα νέο δικομματικό νομοσχέδιο υποδομής που περιλαμβάνει χρηματοδότηση 36 δισεκατομμυρίων δολαρίων για σιδηροδρομικά έργα. Η επανέγκριση του νόμου Fixing Surface Transportation America περιλαμβάνει επίσης δισεκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση - και τα δύο θα χρησιμοποιηθούν τα επόμενα πέντε χρόνια.

Ενώ πρόκειται για μακροπρόθεσμες επενδύσεις που μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να αποκομίσουν τα τελικά οφέλη από τους επιβάτες και τις εξυπηρετούμενες κοινότητες, αυτές οι βελτιώσεις στην προσβασιμότητα των ταξιδιών, στην οικονομική ανάπτυξη και σε ένα πιο πράσινο περιβάλλον θα διαρκέσουν για δεκαετίες (ή ενδεχομένως ακόμη περισσότερο).

https://thepointsguy.com/news/us-invest-train-travel/

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης

sidirodromikanea
sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ