2021-08-20 08:40:11
Φωτογραφία για Ελένη Καρακάση: «Έχω βιώσει άσχημες συμπεριφορές στο θέατρο»...

 



Για όλους και για όλα μίλησε η Ελένη Καρακάση στο περιοδικό 7 Μέρες Tv και τον δημοσιογράφο Γιάννη Βίτσα. Η πρωταγωνίστρια από τις «Άγριες Μέλισσες» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο τσουνάμι καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

Θα ήθελες να μιλήσουμε λίγο και για αυτή την εξαιρετικά δύσκολη και ιδιαίτερη χρονιά που ζήσαμε. Μεταξύ άλλων, τη σημάδεψε και το κίνημα #MeToo που πήρε μεγάλες διαστάσεις με το πλήθος καταγγελιών από τον χώρο του θεάματος.

Ήρθε η κάθαρση. Νομίζω ότι οι γυναίκες αντιλήφθηκαν ότι δεν πρέπει να φοβούνται, αλλά να μιλούν για αυτό που συμβαίνει. Είναι κάτι που θεωρώ πως οφείλουν να το μαθαίνουν οι μανάδες στα παιδιά τους, οι δάσκαλοι στους μαθητές τους. Τα πάντα είναι θέμα παιδείας και εκπαίδευσης. Το να μάθεις να σέβεσαι πρώτα τον εαυτό σου, για να μπορείς μετά να σέβεσαι τους άλλους. Προτιμώ να βλέπω τα πράγματα αισιόδοξα. Θα ήθελα να μη μείνει μόνο στο δικό μας επάγγελμα, αλλά να βρουν το θάρρος και από άλλους χώρους οι άνθρωποι να μιλήσουν για αυτά τα θέματα. Συμβαίνουν, άλλωστε, παντού. Εύχομαι να βρουν τη δύναμη οι γυναίκες και οι άντρες να καταγγείλουν οποιαδήποτε μορφή βίας.

Εσύ βίωσες ποτέ άσχημες συμπεριφορές στο θέατρο;

Ναι, αν και όχι ακραίες καταστάσεις. Έχω υπάρξει μάρτυρας κακών συμπεριφορών απέναντι σε συναδέλφους. Όταν συμβαίνει κάτι μπροστά σου, μοιραία σε επηρεάζει, ακόμα κι αν δεν είσαι εσύ το θύμα.

Πως αντιδρούσες σε αυτές τις μη αποδεκτές συμπεριφορές;

Στα πρώτα χρόνια της διαδρομής μου, έχει τύχει να φοβηθώ να αντιμετωπίσω τη συνθήκη. Μεγαλώνοντας άρχισα να παίρνω σαφή θέση. Μιλώ πια απερίφραστα. Πνίγομαι απέναντι στην αδικία.



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ