2021-11-08 13:00:05
Φωτογραφία για Οι προβλέψεις για τις σημερινές αλλαγές στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1...



Σημαντική μέρα σήμερα για τον ΑΝΤ1, καθώς το πρόγραμμά του αλλάζει αρκετά...

Τρία νέα στοιχήματα θα πρέπει να δοθούν, η νέα ώρα των «5χ5» και «Ήλιος», αλλά και η πρεμιέρα των «Ράδιο Αρβύλα». Αν και τα τρία φέρουν τα αναμενόμενα, τότε το κανάλι του Αμαρουσίου αναμένεται να ανεβάσει αρκετά τον ημερήσιο μέσο όρο τηλεθέασής του και να φέρει ανατροπές στην υπάρχουσα κατάταξη των καναλιών. 

Με τι νούμερα όμως θα είναι ικανοποιημένος ο σταθμός;

Για το τηλεπαιχνίδι του Μάρκου Σεφερλή, σίγουρα ο στόχος είναι να διατηρήσει την τηλεθέασή του στο 17%-20%, με το δεδομένο πως πλέον δεν υπάρχει το ομοειδές ανταγωνιστικό πρόγραμμα «Deal». Βέβαια, υπάρχει το δυνατό «Shopping Star»...To σίγουρο είναι πως αν τα νούμερα που κάνει η επανάληψη των «Εγκλημάτων» τριπλασσιαστούν, τότε θα μιλάμε για επιτυχία. 

Το μεγάλο στοίχημα, ωστόσο είναι ο «Ήλιος». Η σειρά σημείωνε μέτρια νούμερα στο slot 20.00-21.00 (στο δυναμικό κοινό, διότι στο σύνολο έσκιζε)

. Στις καλές του μερες σημείωνε ένα 13%, αλλά σίγουρα ο ΑΝΤ1 δεν στοχεύει να διατηρήσει αυτό το ποσοστό η σειρά και στη νέα της ζώνη. Άλλωστε, αυτό θα ήταν ένα φάουλ προγραμματισμού, διότι θα ρίξει το ποσοστό της ζώνης του lead in. Ο ΑΝΤ1 ποντάρει στα εξής: 1) Το κοινό των 20.00 είναι πολύ περισσότερο αριθμητικά από αυτό των 17.45, οπότε ένα 13% στη μία ζώνη μπορεί να σημαίνει 18% στην άλλη. 2) Τώρα η σειρά παίρνει από τις ειδήσεις μία πάσα περίπου στο 13%-14%. Αν ο Σεφερλής κάνει 20αρια, αυτόματα και ο «Ήλιος» ξεκινά με μία πολύ μεγαλύτερη δυναμική. 3) Στις 20.00 έχει να αντιμετωπίσει τη δυνατή μυθοπλασία του ALPHA, τον «Πλάτανο» που έχει ένα σταθερό φανατικό κοινό που «τρώει» ένα σημαντικό μερίδιο και τις ειδήσεις του STAR που πάνε πολύ καλά. Ενώ στη νέα του ζώνη, ο ανταγωνισμός είναι αρκετά πιο εύκολος με νεκρούς το STAR και την ΕΡΤ... Θεωρώ πως αν ο «Ήλιος» κάνει σταθερά ένα 18%, τότε θα είναι ικανοποιημένα τα στελέχη στο Μαρούσι. 

Όσον αφορά τους «Ράδιο Αρβύλα», ο πήχης είναι πολύ υψηλός. Αν σκεφτεί κανείς ότι στο μικρότερης δυναμικής OPEN με το 4% lead in και τον ανταγωνισμό με τον σαρωτικό (πέρυσι) «Ήλιο» έκανε 18%, τότε στον ΑΝΤ1 πρέπει να κάνει τουλάχιστον 20%. 

Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε αν το πολύ δυνατό lead in που μάλλον θα παίρνει το «Game of chefs», θα βοηθήσει το παιχνίδι μαγειρικής να δει διψήφια ποσοστά. 



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ