2022-01-05 15:50:02
Φωτογραφία για Κραυγή αγωνίας από νοσηλεύτρια: «Είμαστε δύο νοσηλευτές για 46 ασθενείς»





H Βούλα Φραντζεσκάκη, νοσηλεύτρια στον «Ευαγγελισμό» δείχνει στην κάμερα την δερματίτιδα που έχει πάθει εξαιτίας του έντονου στρες απαντώντας σε ερώτηση που της έγινε στην εφαρμογή Tik Tok για το αν βλέπει κανένα ασθενή.



«Είμαι έτοιμη να λιποθυμήσω, και ήρθα να πάρω λίγο αέρα, κοντά σε ένα μπαλκόνι…» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η ίδια εργάζεται από την αρχή της πανδημίας σε κλινική covid του Ευαγγελισμού. Οι συνθήκες όπως λέει τραγικές, το προσωπικό αβοήθητο. «Οι άνθωποι σε τραγική κατάσταση, δεν υπάρχοι γιατροί, δεν υπάρχουν νοσηλευτές, δεν υπάρχουν ΜΕΘ, Είμαστε νοσηλευτές για 46 ασθενείς να τους κρατήσουμε στη ζωή…» πρόσθεσε.

Η ίδια αφού νόσησε, γύρισε στην εργασία της μετά από δέκα ημέρες καραντίνα, για να βοηθήσει τους συναδέλφους που έμειναν πίσω. «Δεν εχει σημάσία αν ήμουν καλά, γύρισα γιατί ο ένας συνάδελφος βγαίνει θετικός μετά τον άλλο» τόνισε και συμπλήρωσε πως «είναι σα να είμαστε σε εμπόλεμη ζώνη και παλεύουμε χωρίς πυρομαχικά, τίποτα…».


Σε άλλο βίντεο που έχει ανεβάσει στα social media, εξηγεί γιατί οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί πρέπει να επιστρέψουν στην εργασία τους. «Χρειαζόμαστε βοήθεία, οπωσδήποτε βοήθεια, προσλήψεις δε γίνονται, γιατί δεν φέρνουν το υγειονομικό προσωπικό, με rapid κάθε μέρα. Δεν υπάρχει καμία μελέτη που να δείχνει ότι κολλάνε οι ασθενείς από τους υγειονομικούς, το αντίθετο συμβαίνει» πρόσθεσε.

 

 

Μέσα από τα συγκεκριμένα η Βούλα Φραντζεσκάκη κάνει έκκληση για βοήθεια! Mία κραυγή αγωνίας από τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Διαβάστε ό,τι σας ενδιαφέρει για την Υγεία, ΕΔΩ

themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ