2022-04-18 23:56:15
Φωτογραφία για Τουρκικά drones μπορεί να έπαιξαν ρόλο στη βύθιση του Moskva
Τα τουρκικά μη επανδρωμένα μαχητικά αεροσκάφη Bayraktar TB-2 μπορεί να έπαιξαν κάποιο ρόλο στη βύθιση του Moskva, της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Rundschau.

Υπάρχουν δύο σενάρια , υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα:Τα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar-TB2  θα μπορούσαν να έχουν δώσει στους Ουκρανούς τις συντεταγμένες του Moskva. Μια άλλη πιθανότητα είναι το ρωσικό καταδρομικό να δέχτηκε επίθεση από πολλά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κάτι που θα αποσπούσε την προσοχή της αντιπυραυλικής άμυνας. Φαίνεται απίθανο πάντως το Moskva να βυθιστηκε από τα τουρκικά drones, αφού οι πύραυλοι που μεταφέρουν έχουν πολύ μικρή εκρηκτική ισχύ.

Τα drones τύπου Bayraktar-TB2 έχουν πάντως προκαλέσει μεγάλες απώλειες στον ρωσικό στρατό στον πόλεμο της Ουκρανίας. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας μοιράζεται επανειλημμένα βίντεο στα οποία εμφανίζονται  τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να επιτίθενται και να καταστρέφουν ρωσικά στρατιωτικά οχήματα.


Τραγούδι για τα drone

Τα μαχητικά  drone έχουν πάντως γίνει ακόμη και σύμβολο για τους Ουκρανούς. Ο τραγουδιστής Taras Borovok δημιούργησε ένα λαϊκό τραγούδι για την αντιμετώπιση με drone των ρωσικών στρατευμάτων από την Ουκρανία.

Ο επικεφαλής τεχνολόγος πίσω από το Bayraktar TB2 είναι ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ .Το 2016, ο Μπαιρακτάρ παντρεύτηκε τη Σουμεγιέ Ερντογάν , την δευτερότοκη κόρη του Τούρκου προέδρου. Χάρη στον πεθερό του, ο Μπαιρακτάρ  έχει τις καλύτερες προϋποθέσεις για την προώθηση των drones του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το μαχητικό drone Bayraktar-TB2 είχε επίσης χρησιμοποιηθεί με επιτυχία από τους Αζέρους  στον πόλεμο για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προμηθεύει γενναιόδωρα στο Αζερμπαϊτζάν τα τουρκικά μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στον πόλεμο ενάντια στην Αρμενία.

Στην Ουκρανία, το μαχητικό drone ονομάζεται επίσης «Άγγελος». Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίεφ εξοργίστηκε γι αυτό. Όταν το Αζερμπαϊτζάν χρησιμοποίησε αυτά τα drones, χαρακτηρίστηκαν ως όπλα θανάτου. Όταν οι Ουκρανοί τα χρησιμοποιούν, ονομάζονται «Άγγελοι εξ ουρανού»!
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ