2022-05-12 23:29:25
Φωτογραφία για DIY Πρωτότυπη και απόλυτα καλοκαιρινή κρεμάστρα με ... σαγιονάρεςΜπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κανονική κρεμάστρα μπάνιου και είναι ιδανική για εξοχικά σπίτια, στα οποία αν υπάρχει εξωτερικό ντουζ θαυμάσια μπορεί να τοποθετηθεί  και στον συκγεκριμένο χώρο. Θα χρειαστείτε:

- Xοντρό κόντρα πλακέ ή κομμάτια μοριοσανίδας ή απλές ξύλινες σανίδες μέτριου πάχους

- Ακρυλικά χρώματα

- Χοντρό σκοινί

- Φυσικά ή τεχνητά κοχύλια

- Φαρδιά ξύλινη σανίδα

- Μεταλλικά κρεμαστράκια1 Αρχικά, με πατρόν μια κανονική παιδική σαγιονάρα, σχεδιάστε τις σαγιονάρες πάνω στο ξύλο που θα χρησιμοποιήσετε.

Το μόνο δύσκολο κομμάτι της όλης κατασκευής, για εντελώς ερασιτέχνες σε ξύλινες κατασκευές, είναι το κόψιμο των σχεδίων. 

Αν χρησιμοποιήσετε μοριοσανίδα ή χοντρό κόντρα πλακέ, μπορεί να κοπεί με μια απλή σέγα.


Το τελειότερο βεβαίως αποτέλεσμα, όποιο είδος ξύλου και αν επιλέξετε, θα το καταφέρει ένας επαγγελματίας ξυλουργός, με πολύ μικρό κόστος.

2  Βάψτε αρχικά κάθε σαγιονάρα με λευκό χρώμα και στην συνέχεια, με την βοήθεια αυτοκόλλητης προστατευτικής ταινίας, δημιουργείστε ριγέ χρωματιστά σχέδια σε διάφορες πολύχρωμες παραλλαγές. 

3 Τοποθετείστε  στο επάνω μέρος κάθε σαγιονάρας μια βίδα χωρίς να την βιδώσετε εντελώς.

Κάντε δύο τρύπες δεξιά και αριστερά της κάθε σαγιονάρας, περάστε το σκοινί και στηρίξτε το στο επάνω μέρος του γύρω από την βίδα. 

Τοποθετείστε κόλλα στο εσωτερικό ή στο πίσω μέρος κάθε τρύπα, ώστε το σκοινί να μένει σταθερό στην θέση του.  

Βάψτε και τα κοχύλια και κολλήστε τα με κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης στο κέντρο του σκοινιού και με τρόπο που να καλύπτουν την βίδα. 

4 Βιδώστε στο κέντρο του κάτω μέρους κάθε σαγιονάρας από ένα κρεμαστράκι, αφού πριν το βάψετε και αυτό με άσπρο χρώμα.

5 Κολλήστε τις σαγιονάρες με κόλλα ή πιστόλι σιλικόνης πάνω στην ξύλινη βάση, σε ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.

Βιδώστε στην πίσω πλευρά της σανίδα όποιου είδους κρέμασμα σας εξυπηρετεί για να την κρεμάστε στον τοίχο. 

Tips:

- Στο αρχικό στάδιο σχεδιάστε κάποιες από τις σαγιονάρες τοποθετώντας την παιδική σαγιονάρα ελαφρά λόξα ή από την ανάποδη όψη της, έτσι ώστε στο τέλος κάποιες να έχουν διαφορετική κλίση.

-Το πλάτος της σανίδας που θα χρησιμοποιηθεί σαν βάση της κρεμάστρας θα πρέπει να υπολογιστεί ανάλογα με το ύψος που θα έχουν οι σαγιονάρες. Θα πρέπει να είναι τέτοιο ώστε η κάθε μία να εξέχει κατά μερικά εκατοστά της σανίδας στο επάνω και κάτω μέρος.

- Οι βίδες από τα κρεμαστράκια μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την μεγαλύτερη σταθεροποίηση κάθε σαγιονάρας πάνω στην βάση. Για να το πετύχετε απλά τοποθετείστε τα κρεμαστράκια στο τελικό στάδιο της κατασκευής, βιδώνοντας τα έτσι που οι βίδες να διαπερνούν την σαγιονάρα και να συγκρατούν και την ξύλινη σανίδα - βάση της κρεμάστρας. 

- Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μπορούν να κατασκευαστούν και μικρότερες, ακόμη και μονές, ξύλινες κρεμάστρες. 

ΠΗΓΗ:
hometalk
soulouposeto
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ