2022-07-04 13:48:15
Φωτογραφία για Στους 37 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από την κατολίσθηση σε σιδηροδρομικό εργοτάξιο στην Ινδία
Ο αριθμός των νεκρών από μια τεράστια κατολίσθηση στην Ινδία έφτασε τους 37 την Κυριακή, δήλωσαν οι αρχές, καθώς οι ομάδες διάσωσης μάχονταν με την καταρρακτώδη βροχή για να αναζητήσουν άλλους 25 που εξακολουθούν να αγνοούνται τρεις ημέρες αργότερα.

Ένας τοίχος από λάσπη και βράχο πλημμύρισε ένα στρατόπεδο που στεγάζει εργάτες κατασκευής σιδηροδρόμων και μέλη του Εδαφικού Στρατού στην απομακρυσμένη πολιτεία Manipur στα βορειοανατολικά μετά από δυνατή βροχή νωρίς την Πέμπτη.

Ομάδες έκτακτης ανάγκης διέσωσαν 18 επιζώντες μέσα στις πρώτες ώρες του συμβάντος.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του στρατού, Άνγκομ Μπόμπιν Σινγκ, δήλωσε την Κυριακή ότι 28 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται πριν ανακοινωθεί αργότερα ότι άλλα τρία πτώματα είχαν ανασυρθεί.

Η τέταρτη ημέρα των επιχειρήσεων έρευνας συνεχιζόταν «παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες» λόγω των «ισχυρών βροχοπτώσεων και των νέων κατολισθήσεων», είπε ο Σινγκ.


Το απομακρυσμένο βορειοανατολικό τμήμα έχει γενικά κακή οδική και σιδηροδρομική υποδομή, αλλά η Ινδία τα τελευταία χρόνια έχει ωθήσει φιλόδοξα έργα υποδομής για να ανταποκριθεί στην κινεζική συσσώρευση πέρα ​​από τα σύνορα.

Η γραφική περιοχή -- με βουνά και πυκνά δάση -- έχει πληγεί από έντονες βροχοπτώσεις τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Δεκάδες σκοτώθηκαν στην περιοχή μετά τις πλημμύρες τον περασμένο μήνα, με τις ανελέητες βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρισαν σπίτια.

Οι ειδικοί λένε ότι η κλιματική αλλαγή αυξάνει τον αριθμό των ακραίων καιρικών φαινομένων σε όλο τον κόσμο, με τα έργα φραγμών, αποψίλωσης και ανάπτυξης στην Ινδία να επιδεινώνουν τον ανθρώπινο θάνατο.

france24.com

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ