2022-12-12 07:17:10
Φωτογραφία για Θωμας Μπαρμπαρουσης : Απάντηση στον Νίκο Ζώγα  ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΒΑΒΕΛ ;
Αγαπητέ κ. Νίκο Ζώγα,

Διάβασα με προσοχή την απάντησή σου, σχετικά με όσα αναφέρω σε δύο πρόσφατα άρθρα μου για τον Συνδυασμό, που καταρτίζεται από ομάδα 50 ή περισσοτέρων ατόμων-αυτό το γνωρίζετε εσείς και όχι εγώ-, με σκοπό να διεκδικήσει τη Δημαρχία στο Ξηρόμερο.. Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις νουθεσίες σου, όπως : ‘’ να μην βιάζομαι, γιατί όποιος βιάζεται σκοντάφτει’’, να είμαι πιο προσεκτικός και υπομονετικός και να μην παραπληροφορώ.

Οι νουθεσίες θεμιτές και γιατί όχι αποδεκτές. Άλλωστε, για μένα- που είμαι λάτρης του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού- ισχύει το ‘’γηράσκω αεί διδασκόμενος’’, που πρωτοείπε ο Σόλων.

Από ποιόν διδάσκομαι; Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και προφανώς όχι της παρούσης στιγμής, ώστε να δώσω επεξηγήσεις.

Ωστόσο, παρατηρώ ότι μου αποδίδεις φράσεις, που δεν χρησιμοποίησα στα κείμενά μου, όπως ότι : ‘’η Ομάδα η δική μας δεν θα έχει καμία στήριξη και κανένα χρίσμα από κανένα κόμμα’’ και ακόμη ότι ‘’οι πληροφορίες σας που αναφέρουν ότι η ομάδα μας θα έχει την στήριξη του Σύριζα-ΠΣ απλά ΔΕΝ ΕΥΣΤΑΘΟΥΝ’’.


Έγραψα κάτι τέτοιο και δεν το αντελήφθην; Δεν νομίζω… Να τι είχα γράψει :

‘’…….ο βασικός κορμός (σ.σ του Συνδυασμού) θα είναι στελέχη και προσκείμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ ενώ θα πλαισιώνονται, ισότιμα, από πολίτες κάθε κομματικής απόχρωσης. Στο σχήμα δεν έχει επιλεγεί η ηγεσία, αλλά ενδιαφέρον υπάρχει , σύμφωνα με πληροφορίες μου, από τους κυρίους Τζαχρήστα, Γεωργούλα και Ζώγα, όπως ανέφερα στο προηγούμενο άρθρο μου’’.

Που διαβάσατε τη λέξη ‘’χρίσμα’’ και σε ποίο σημείο αναφέρω τη φράση ότι ‘’η ομάδα σας θα έχει την στήριξη του Σύριζα-ΠΣ’’, που μου αποδίδετε και ‘’ελαφρά τη καρδία’’, μου προσάπτετε την κατηγορία της παραπληροφόρησης ;

Γνωρίζω πολύ καλά την σημασία της κάθε λέξης και είμαι πολύ σχολαστικός, όταν τις χρησιμοποιώ.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιώνετε ότι συμμετέχετε στο υπό δημιουργία σχήμα και ότι δεν θα είστε υποψήφιος Δήμαρχος.

Ωστόσο, από την απάντησή σας δεν προκύπτει εάν είχατε, ή όχι ενδιαφέρον για την αρχηγία της παράταξης, και εάν ναι, αν κάνατε , ‘’αναγκαστικά’’, πίσω, εξαιτίας του ‘’Μεσία’’ , που θέλω να πιστεύω- ότι κάποια στιγμή- θα πληροφορηθούμε το όνομά του.

Καλό θα είναι λοιπόν-για να σου δώσω και εγώ μια συμβουλή-στις όποιες δηλώσεις, ανακοινώσεις ή εν γένει επικοινωνία με τους πολίτες του Ξηρομέρου να είστε πιο σαφείς και ξεκάθαροι. Απαντήσεις του είδους ‘’ήξεις, αφήξεις ου, εν πολέμω θνήξεις’’ δεν είναι ότι το καλύτερο για το ξεκίνημά σας.

Και κάτι τελευταίο: Πιστεύεις ότι οι πληροφορίες που δημοσιεύω είναι αποκυήματα της νοσηρής μου φαντασίας ; Φαντάζομαι πως όχι. Αν ναι, θα σε παρότρυνα να τα βρείτε μεταξύ σας- οι της Ομάδας- για να βγάζετε, προς τα έξω, μια ενιαία φωνή και να αποφύγετε να καταστείτε ‘’χάβρα των Ιουδαίων’’. Αυτό, αντιλαμβάνεσαι, θα είναι ότι το χειρότερο.

Θέλω δε, ευκαιρίας δοθείσης να σε διαβεβαιώσω, ότι με χαροποιεί ιδιαίτερα η δημιουργία μιας νέας Δημοτικής Παράταξης, γιατί πιστεύω ότι ο τόπος, οι Συμπολίτες μας έχουν ανάγκη από εναλλακτικές λύσεις, που μέχρι τώρα δεν τους έχουν προσφερθεί.

Άλλωστε, γνωρίζεις πολύ καλά-όπως και οι αναγνώστες των φιλόξενων blogs , που μου κάνουν την τιμή να διαβάζουν τις απόψεις μου- ότι είμαι σταθερά τοποθετημένος υπέρ των συνεργειών, πάνω σε προγραμματικές βάσεις, γιατί, πιστεύω, ότι έτσι μπορεί να λειτουργήσει, πιο σωστά και αποτελεσματικά η Δημοτική Αρχή.

Με κάθε ειλικρίνεια, εύχομαι ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ, σε προσωπικό και Παραταξιακό επίπεδο.

ΘΩΜΑΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ

Δημοσιογράφος ΕΣΗΕΑ-Πολιτικός Επιστήμων
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ