2023-03-29 18:14:56
Φωτογραφία για Σε απεργία την ερχόμενη εβδομάδα, προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες
Απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα προετοιμάζουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο λεκανοπέδιο Αττικής

Σύνταξη Νάσος Μπράτσος

Σύσκεψη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που είχε και την πρωτοβουλία, πραγματοποίησαν την Τρίτη 28/3 τα σωματεία εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΕΚΑ: «Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ασφάλεια επιβατών και εργαζομένων στις Δημόσιες Συγκοινωνίες καθώς και η υλοποίηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Με την αδιαπραγμάτευτη αρχή ότι το Κέρδος και οι Δημόσιες Συγκοινωνίες, ως Κοινωνικό Αγαθό, είναι έννοιες ασύμβατες, τα σωματεία κατέθεσαν τις προτάσεις τους για μια μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση την επόμενη εβδομάδα, από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, που παρευρέθηκε με τις δικές του δυνάμεις.

Το ΕΚΑ βρίσκεται σε αναμονή των αποφάσεων των σωματείων ώστε να συντονίσει τις δράσεις που θα προτείνουν οι συνάδελφοι, με γνώμονα τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, την ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου, τις δημόσιες, ασφαλείς και φθηνές συγκοινωνίες για το επιβατικό κοινό».

ertnews.gr

sidirodromikanea.blogspot.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ