2023-05-19 15:30:01
Φωτογραφία για Η ΕΡΤ «καταργεί» την ΕΡΤ3 και με τη... βούλα την Κυριακή των εκλογών



Στην αναμπουμπούλα ο λύκος... χαίρεται και στην περίπτωση της ΕΡΤ η οποία είναι στη δημοσιότητα για όλους τους λάθος λόγους, τη Eurovision δηλαδή και το υπερκοστολογημένο φιάσκο του Λίβερπουλ, αυτό επιβεβαιώνεται πλήρως.

Οι ιθύνοντες της κρατικής ραδιοτηλεόρασης αποφάσισαν, λοιπόν, μέσα στο χαμό που οι ίδιοι προκάλεσαν, να προχωρήσουν σε μία κίνηση που είναι πολύ πιο σοβαρό ζήτημα από τη Eurovision, αφού καταργούν... de facto, έστω και για μία ημέρα -την πιο κρίσιμη, όμως, δημοσιογραφικά και τηλεοπτικά- την ΕΡΤ3, η οποία την ημέρα των εκλογών θα μεταδίδει το πρόγραμμα της ErtNews, βγάζοντας τον εαυτό της, την ιστορία της και την (πάλαι ποτέ αυτόνομη πορεία της) από το χάρτη.



Η «ΜτΚ» και το makthes.gr επί μήνες μέσω ρεπορτάζ έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για τον αφανισμό του τρίτου καναλιού, όμως παρότι κατάφεραν να βάλουν το δικό τους λιθαράκι για να το πάρουν οι ενώσεις των εργαζομένων αλλά και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πιο... ζεστά, φαίνεται πως τίποτα δεν μπορούσε να σταματήσει το σχέδιο που ευθύς εξαρχής είχαν βάλει σε πλήρη λειτουργία οι του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής και οι άνθρωποί τους στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή οι διοικούντες την ΕΡΤ3.



Για το μείζον ζήτημα που προέκυψε πήρε θέση η ΕΣΗΕΜ-Θ με μία οργισμένη ανακοίνωση που μιλά ακριβώς για την κλιμακούμενη απαξίωση του τρίτου καναλιού.

«Η συνεχιζόμενη και κλιμακούμενη απαξίωση και υποβάθμιση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3 από τη διοίκηση τη ΕΡΤ ΑΕ κορυφώνεται το βράδυ των εθνικών εκλογών.



Όπως ανακοινώθηκε στο πρόγραμμα το βράδυ της 21ης Μαΐου η ΕΡΤ3 θα αναμεταδίδει το πρόγραμμα του Ertnews.



H ΕΣΗΕΜΘ και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 δηλώνουμε για μια ακόμη φορά ξεκάθαρα -όπως προέκυψε άλλωστε και από διαδοχικές εργασιακές συνελεύσεις μας- ότι:



- Αντιστεκόμαστε στη συστηματική υποβάθμιση και απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ3.





- Η ΕΡΤ3 δεν είναι ούτε θα γίνει δίκτυο αναμετάδοσης προγράμματος του Ertnews.



- Η ΕΡΤ3 διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό όλων των ειδικοτήτων, τις υποδομές και την εμπειρία δεκαετιών για την παραγωγή όλων των εκπομπών και φυσικά και εκλογικών.



- Διεκδικούμε την αυτονομία και αυτοτέλεια της ΕΡΤ3, με ένα πλήρες ενημερωτικού πολιτιστικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου πρόγραμμα» αναφέρεται στην ανακοίνωση του συνδικαλιστικού σωματείου των δημοσιογράφων, αλλά και των ίδιων των εργαζομένων-μελών της ΕΣΗΕΜ-Θ στην ΕΡΤ3.



Γράφει η Δήμητρα Τσαμποδήμου makthes.gr



Πηγή: TVNEA.COM
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ