2023-06-09 13:55:05
Φωτογραφία για Ξεκίνησε το πρόγραμμα «Co2gether επισκέψεις ζωής» στο Δήμο Αμφιλοχίας
Ολιστική παρέμβαση στη φροντίδα ευπαθών ομάδων πληθυσμού πραγματοποιεί το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμφιλοχίας σε συνεργασία με την ομάδα της Co2gether, μέσω κατ’ οίκον παρεμβάσεων από εξειδικευμένο προσωπικό σε ασθενείς, άπορους, ηλικιωμένους και χρόνια πάσχοντες. Το πρόγραμμα, το οποίο πραγματοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας (ενταγμένο στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020) με συντονίστρια την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού, Αλληλεγγύης και Κοινωνικών Υποθέσεων Λαμπρινή Χαρδαλιά, ξεκίνησε ήδη από την περασμένη εβδομάδας τις κατ’ οίκον παρεμβάσεις σε Αμφιλοχία και Ίναχο, πραγματοποιώντας συνολικά 12 επισκέψεις σε ιδιώτες και νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις διαπιστωμένες ανάγκες, παραδόθηκε δωρεάν υγειονομικό υλικό, όπως αναπηρικό αμαξίδιο, βακτηρίες, περιπατητήρες, καθώς και υλικό πρώτων βοηθειών, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκαν υπηρεσίες ψυχολογικής εκτίμησης και διαχείρισης άγχους, όπως και εντοπισμού γνωσιακών δεξιοτήτων.


Σημαντική πρωτοβουλία αποτελεί η δυνατότητα δωρεάς υγειονομικού υλικού σε δομές υγείας και κοινωνικής πρόνοιας και βοηθημάτων βάδισης και κίνησης (αναπηρικά αμαξίδια/περιπατητήρες) σε όσα άτομα χρήζουν βοηθείας και πληρούν τα κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια του προγράμματος solidarityplatform.co2gether.gr.

Το πρόγραμμα «Co2gether επισκέψεις ζωής» θα συνεχιστεί και τις επόμενες εβδομάδες με στοχευμένες παρεμβάσεις τόσο κατ’ οίκον όσο και στην κοινότητα, σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου Αμφιλοχίας.
ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ