2023-07-30 08:20:03
Φωτογραφία για Τα ιδιαίτερα σχόλια του Δημήτρη Ουγγαρέζου για την επιλογή Βρεττού στο «Μεγάλο Παζάρι»

Γράφει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στο youfly.com:

Ο Ηλίας Βρεττός θα παρουσιάσει το παλιό, γνώριμό μας «Μεγάλο Παζάρι» στον Alpha. Μόνο που στην επιστροφή του τιτλοφορείται «Το Πιο Μεγάλο Παζάρι» και θα έχει στον πλευρό του και συμπαρουσιαστή. Λίγες καλοκαιρινές σκέψεις για να μη σας ζαλίζω με κείμενα:

(Και) ο Alpha επιλέγει να σκεφτεί «έξω απ’το κουτί» αναθέτοντας σε έναν τραγουδιστή το ρόλο της παρουσίασης.

Ο Ηλίας ανήκει σε μια κατηγορία καλλιτεχνών που είναι επικοινωνιακοί με τον κόσμο, κανονικοί άνθρωποι με χιούμορ, ατάκα και ετοιμολογία – που ολοένα βαλτιώνονται όσο πιο οικεία νιώσουν με το εκάστοτε περιβάλλον, ακόμη και τηλεοπτικό. Στην ίδια κατηγορία ανήκει ο Νίκος Κουρκούλης, ο Γιώργος Τσαλίκης, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης, ακόμη και ο Κώστας Μαρτάκης.

Άρα, η επιλογή του Alpha δεν είναι παράλογη, ή «βυσματική» (κατά τη γνώμη μου). Μη σας πω ότι ο Ηλίας έχει τα φόντα να ξεπεράσει ως παρουσιαστής την αντίστοιχη τραγουδιστική του, καριέρα.

Παρόλα αυτά, αν παλιότερα το «σκέφτομαι έξω απ’το κουτί» σήμαινε ότι δίνονταν εκπομπές σε σταρελλάδες και καλλιστειακούς, αργότερα σε ατακαδόρους ραδιοφωνατζήδες, μετά σε παίκτες ριάλιτυ, κατόπιν σε σταντάπ-κομίντιανς και πιο πρόσφατα, σε ίνφλουενσερζ, τικ-τόκερζ και δε συμμαζεύεται… Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε τις διαχρονικές επιλογές απ’το «καλάθι» των ηθοποιών και των τραγουδιστών… Τότε εμείς, κλέφτες θα γίνουμε λογικά, βουνά μου.

Θέλω να πω ότι, εγώ που δεν έχω τη φωνή να στηρίξω τραγουδιστική καριέρα, παρά μόνο να «ραγίζω τα μωσαϊκά» κατά περίπτωση… Που σπούδασα το αντικείμενο και ξέρω να κάμω (καλά;) μόνο αυτό. Εγώ που δεν έχω αξίωση ν’ανέβω στο σανίδι, ν’ανοίξω καφετέρια, ή να βγάλω σειρά ρούχων. Εγώ, τι δουλειά να κάνω, ρε παιδιά αν οι θέσεις καλύπτονται «εκτός κουτιού»; Μη μου πείτε: Να κάτσω στο «κουτί» μου.

Ξέρω ξέρω, αν είσαι καλός δε χάνεσαι και η διάρκεια κι ο κόσμος μόνο αποφασίζουν και αούα (τα γράφω κι εδώ, κατά καιρούς). Αλλά, οι θέσεις καλύπτονται από επαγγελματίες άλλων χώρων που, ακόμη κι αν αποτύχουν, επανέρχονται σε άλλο πόστο παρουσίασης. Να σας θυμίσω ότι είδαμε τον Σάκη Ρουβά να παίρνει συνεντεύξεις σε μια εκπομπή του ΑΝΤ1 που λεγόταν «Ήρωες», αλλά και κατόπιν, σε άλλη με τίτλο «Idols» στον ΣΚΑΪ; Η Ελένη Χατζίδου παρουσιάζει το πρωινό του Star, αλλά επιστρέφει (και) στο τραγούδι και με νέο κομμάτι αυτό το καλοκαίρι, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ανάμεσα στο θέατρο και τις σειρές όλο και κάποιο τηλεοπτικό πρότζεκτ αξιώσεων αναλαμβάνει να παρουσιάσει ξανά και ξανά, ενώ την τύχη τους σε τηλεπαιχνίδια δοκίμασαν ο Νίκος Κουρής, η Σμαράγδα Καρύδη, ο Θοδωρής Αθερίδης και η Βίκυ Σταυροπούλου.

Δεν αναφέρομαι στους τραγουδιστές που παρουσίασαν μουσικά τάλεντ-σόουζ (Βανδή, Φουρέιρα, Ρουβάς), γιατί το θεωρώ τηλεοπτική προέκταση του αντικειμένου τους και λέω να μη φανώ παραπάνω κομπλεξικός σήμερα.

Επίσης: Τις περισσότερες φορές, οι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν εκπομπές εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται και στον χώρο τους. Άρα;

Άρα, μόνο εμείς που δεν ξέρουμε κάτι άλλο να κάνουμε, μένουμε μαλάκες.

Ωραίο αυτό το «κουτί», αδέλφια και πολύ χρήσιμο να σκεφτόμαστε έξω απ’αυτό. Καλό όμως είναι (για να έχει και κάποια αξία) να έχουμε εξαντλήσει τα ενδεχόμενα «εντός κουτιού», ώστε να φαντάζει πρωτοποριακό το να απευθυνθούμε έξω απ’αυτό. Γιατί διαφορετικά, καταλαβαίνετε ότι εξ’αρχής ψάχναμε γύρω απ’το κουτί και αυτό δεν έχει τίποτε ευφάνταστο – εκεί που ψάχναμε, εκεί βρήκαμε. Όπως και νά ‘χει, καλή επιτυχία στον Ηλία. Ξαναμπαίνω στο «κουτί μου», εγώ.



Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ