2024-01-25 21:57:46
Φωτογραφία για AI λειτουργίες λύνουν τα χέρια στον Chrome browser για Windows και Mac

 



O Chrome browser της Google σύντομα θα αποκτήσει νέες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης μέσω της τελευταίας του ενημέρωσης.

Η εταιρεία αποκάλυψε ότι η επόμενη έκδοση του Chrome για Windows και Mac θα ενσωματώσει μια τριάδα AI λειτουργιών, συμπεριλαμβανομένης της έξυπνης οργάνωσης καρτελών, της δημιουργίας εξατομικευμένων themes και ενός βοηθού γραφής. 

Ο βοηθός γραφής είναι συγκρίσιμος με μια υπάρχουσα λειτουργία στο πειραματικό project αναζήτησης τεχνητής νοημοσύνης της Google, το Search Generative Experience (SGE). Το SGE επιτρέπει στους χρήστες να λαμβάνουν καθοδήγηση με τη βοήθεια του AI κατά τη σύνταξη περιεχομένου όπως email σε διάφορους τόνους και με διαφορετική έκταση κείμενου.

Στο Chrome, η Google προτείνει ότι ο ενσωματωμένος βοηθός συγγραφής θα μπορούσε να βοηθήσει στη σύνταξη κριτικών για εταιρείες, φιλικών RSVPs, επίσημων ερωτήσεων που έχουν σχέση με ενοικιάσεις, δημόσιων αναρτήσεων σε φόρουμ και πολλά άλλα. Η ακόμη πειραματική δυνατότητα θα γίνει διαθέσιμη τον επόμενο μήνα, κάνοντας δεξί κλικ σε ένα πλαίσιο κειμένου στον ιστό και επιλέγοντας το “help me write” (βοήθησέ με να γράψω). Οι χρήστες θα μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία πληκτρολογώντας μερικές λέξεις, μετά από τις οποίες η τεχνητή νοημοσύνη της Google θα παράγει συμπληρωματικό κείμενο.

Επιπλέον, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διευκολύνει την οργάνωση ομαδικών tabls και την προσαρμογή του theme του browser. Το υπάρχον εργαλείο Tab Groups του Chrome επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται πολυάριθμες ανοιχτές καρτέλες ταξινομώντας τες σε κατηγοριοποιημένες ομάδες. Ωστόσο, η χειροκίνητη ομαδοποίηση καρτελών μπορεί να είναι κουραστική. Η νέα οργάνωση των tabs θα προτείνει και θα δημιουργεί αυτόματα ομάδες με βάση τις τρέχουσες ανοιχτές καρτέλες. Προτείνει επίσης διαισθητικά ονόματα και emojis για τις αυτοματοποιημένες ομαδοποιήσεις. Η λειτουργία αυτή έχει ως στόχο να βοηθήσει τον χρήστη με κοινές δραστηριότητες με πολλές καρτέλες, όπως οι ηλεκτρονικές αγορές, ο προγραμματισμός ταξιδιών και η έρευνα.  

Το Chrome θα υιοθετήσει επίσης το ίδιο μοντέλο μετατροπής κειμένου σε εικόνα που παρουσιάστηκε πρόσφατα στις συσκευές Pixel με Android 14. Θα επιτρέπει τη δημιουργία προσαρμοσμένων themes του browser χρησιμοποιώντας προτροπές με φυσική γλώσσα που καθορίζουν τη διάθεση, το στυλ, το χρώμα και το θέμα. Προηγουμένως, οι χρήστες μπορούσαν να επιλέξουν μόνο από την προεπιλεγμένη επιλογή του Chrome με themes μονόχρωμων και καλλιτεχνικών χρωμάτων. Η νέα λειτουργία επιτρέπει την εξατομικευμένη δημιουργία θεμάτων πέρα από τις προκαθορισμένες επιλογές για να ταιριάζουν καλύτερα με τις προτιμήσεις των χρηστών.

Η δυνατότητα αυτή επιτρέπει τουλάχιστον στους χρήστες του Chrome χωρίς συσκευές Android να εξερευνήσουν τις generative AI λειτουργίες της Google για εξατομίκευση, ακόμη και αν επιστρέψουν σε ένα απλούστερο θέμα για καθημερινή χρήση.

Η λειτουργία που θα προσφέρει βοήθεια με τη σύνταξη κειμένου δεν θα εμφανιστεί μέχρι τον επόμενο μήνα, αλλά ο tab organizer και η δημιουργία themes θα διατεθεί τις επόμενες ημέρες στους χρήστες των ΗΠΑ με την τελευταία έκδοση του Chrome για Windows και Mac. Οι χρήστες μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις πειραματικές λειτουργίες συνδεόμενοι στο Chrome, μέσα από τις ρυθμίσεις και μεταβαίνοντας στην ενότητα "Experimental AI" (Πειραματική τεχνητή νοημοσύνη). Ως πειραματικές δυνατότητες, δεν θα φτάσουν αρχικά σε εταιρικούς και πελάτες που ασχολούνται με την εκπαίδευση.

Οι νέες προσθήκες έρχονται να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα AI εργαλεία και μηχανικής μάθησης του Chrome, όπως οι λεζάντες ήχου/βίντεο, η προστασία κακόβουλων ιστότοπων μέσω της ασφαλούς περιήγησης του Android, η σίγαση προτροπής και η σύνοψη ιστοσελίδων μέσω της επιλογής "SGE κατά την περιήγηση".

Τέλος η Google δηλώνει ότι περισσότερες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης έχουν προγραμματιστεί για το Chrome browser κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους. Αυτό περιλαμβάνει την ενσωμάτωση με το νέο μοντέλο Gemini για πιο εύκολο surfing μέσω του browser. Indomnuagr



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ