2012-07-04 17:48:03
Φωτογραφία για Στα 898 τα κρούσματα Η1Ν1 στη Βολιβία
Τα 898 έφτασαν τους τελευταίους μήνες τα κρούσματα της γρίπης που προκαλεί ο ιός Η1Ν1 και οι νεκροί έφτασαν τους 11, όμως, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, δεν πρόκειται για επιδημία σε εθνικό επίπεδο.

«Σε εθνικό επίπεδο, η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο. Οι δυτικές περιοχές είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο», δήλωσε ο Τζόνι Ράδα, διευθυντής της Υπηρεσίας Επιδημιολογίας του υπουργείου. Διευκρίνισε πως στις περιοχές Λα Πας και Ορούρο έχει σημάνει υγειονομικός συναγερμός που επιτρέπει τη λήψη έκτακτων προληπτικών μέτρων.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 898 κρούσματα της γρίπης, τα 606 στο διαμέρισμα της πρωτεύουσας Λα Πας. Οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λα Πας και τρεις στη Σάντα Κρους, Η επιδημία πλήττει ηλικιωμένους και παιδιά μικρής ηλικίας, καθώς και χρόνια ασθενείς, κυρίως υπερτασικούς και διαβητικούς.

Σύμφωνα με το Ράδα η κατάσταση είναι διαφορετική από αυτήν της παγκόσμιας επιδημίας το 2009. «Υπάρχει μια τάση μείωσης του αριθμού των θανάτων», τόνισε. Οι αρχές δεν έχουν ακόμα διαπιστώσει αν το στέλεχος του ιού προέρχεται από τον άνθρωπο, τα πτηνά ή τους χοίρους.

medicalnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σκηνές φρίκης στη Ντούμα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σκηνές φρίκης στη Ντούμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ