2012-07-06 23:41:05
Φωτογραφία για Μειώνονται συνεχώς οι ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα
Από το κακό στο χειρότερο πάει η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Μέσα σε ένα χρόνο έπεσε εννέα θέσεις και «προσγειώθηκε» στην 142η, ενώ πέρυσι ήταν στην 134η.

Αυτό προκύπτει από την έρευνα του ΟΗΕ που πραγματοποιήθηκε για το εμπόριο και την ανάπτυξη και συμμετείχαν συνολικά 177 χώρες.

Τα «επιτεύγματα» της Ελλάδας σε ξένες επενδύσεις ήταν κατώτερα ακόμη και από τριτοκοσμικές χώρες. Σε καλύτερη κατάταξη βρίσκονται κράτη όπως το Καμερούν , η FYROM , το Πακιστάν , το Τζιμπουντί. Χαμηλή προσέλκυση σε ξένες επενδύσεις εμφάνισαν και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία που κατατάχθηκε στην 112 και η Φιλανδία στην 122 θέση.

Στη πρώτη πεντάδα των χωρών που προσελκύουν επενδύσεις είναι το Χονγκ Κονγκ , η Κίνα , το Βέλγιο , η Σιγκαπούρη, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία.

Η Ελλάδα τοποθετήθηκε στην 75η θέση με το κριτήριο ελκυστικότητας της αγοράς. Πήρε την 67η θέση με βάση το διαθέσιμο εργασιακό δυναμικό χαμηλού κόστους και υψηλών δυνατοτήτων.

Η Ελλάδα πήρε υψηλή βαθμολογία στις υποδομές καταλαμβάνοντας την 19η και με το κριτήριο φυσικών πόρων την 57η.

Τα στοιχεία της έρευνας αποκαλύπτουν ότι η Ελλάδα απομονώνεται όχι μόνο από τους εταίρους της, αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο. Το 1996 η Ελλάδα παρουσίαζε συγκρίσιμες επιδόσεις με τον υπόλοιπο κόσμο ενώ σήμερα τα ποσοστά των άλλων χωρών έχουν υπερδιπλασιαστεί ως ποσοστό του ΑΕΠ πλην της Ελλάδας, επισημαίνεται σχετικά.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ