2012-07-17 23:27:06
Φωτογραφία για Πρωτοφανής δικαίωση υπερχρεωμένης μητέρας
Ανάσα πήρε μια 46χρονη εκπαιδευτικός από τα Χανιά μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου που της επιτρέπει να κρατήσει την περιουσία της, αλλά και να  ξεχρεώσει τις οφειλές της με ευνοϊκή ρύθμιση μέσα σε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η απόφαση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς για πρώτη φορά, δευτεροβάθμιο Δικαστήριο της χώρας (Πρωτοδικείο Χανίων), δικαιώνει δανειολήπτρια που προσέφυγε σε αυτό, ζητώντας βελτίωση της απόφασης του πρωτοβαθμίου δικαστηρίου (Ειρηνοδικείο Χανίων).

H δανειολήπτρια μητέρα ενός ανήλικου τέκνου, με μηνιαίο μισθό το 2011 905 ευρώ, με επιπλέον μηνιαίο εισόδημα 100 ευρώ από εκμίσθωση ενός δωματίου, είχε χρεωθεί σε 7 τράπεζες με πιστωτικές κάρτες, καταναλωτικά δάνεια και χρέος επαγγελματικό σαν εγγυήτρια συνολικού χρέους 115.946,11 ευρώ.

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, εκτίμησε το πραγματικό κόστος διαβίωσης της ίδιας και του ανήλικου τέκνου της στο ποσό των 700 ευρώ, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ότι αρκεί το ποσό των 500 ευρώ.
πηγή
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ