2012-07-18 07:51:04
Φωτογραφία για Έρχεται η πρώτη εύκαμπτη και μεγάλη οθόνη
H LG Display είναι η εταιρία που επέλεξε η κυβέρνηση της Κορέας προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία τεράστιων... αλλά εύκαμπτων οθονών τεχνολογίας OLED.

Τέτοιου είδους οθόνες τις συναντούσαμε μέχρι τώρα σε σχετικά μικρό μέγεθος στα smartphones, όμως η LG πρόκειται να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα, αφού σκοπεύει να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει μια οθόνη 60 ιντσών μέχρι το 2017.

Η LG δεν θα είναι μόνη της σε αυτό το εγχείρημα καθώς θα συνεργαστεί με την κατασκευάστρια εταιρία Avaco, με κύριο σκοπό να βρεθούν διάφοροι τρόποι εκμετάλλευσης των οθονών πέρα από τον κόσμο της τηλεόρασης και των υπολογιστών.

Ήδη κάποιες από τις ιδέες που εξετάζουν είναι η χρήση τους σε σταθμούς λεωφορείων και σε καταστήματα, καθώς θα ήταν ιδανική λόγω της διαφάνειας τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομίας της Κορέας και σαν στόχο έχει την εξαγωγή προϊόντων αξίας 56 δισ. δολαρίων αλλά και τη δημιουργία 840.000 θέσεων στην έρευνα και ανάπτυξη των φουτουριστικών αυτών οθονών.

Η LG Display ταυτόχρονα ελπίζει όλο το εγχείρημα να κρατήσει μπροστά την Κορέα στην αγορά οθονών σε σχέση με την Κίνα, έναν από τους κύριους ανταγωνιστές της.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ